Bijeenkomst van het trainersplatform

Gisteren is Alice bij de bijeenkomst geweest van het KNHS/Rabobank trainersplatform. Het was een erg leuke en leerzame middag. Eerst was er een inleiding door Hans van Breukelen over innovatie in de sport. Er kwamen voorbeelden uit de schaats en zwemsport.

Daarna werd de groep opgedeeld in drie groepen en volgden we diverse programma’s. Pezenspecialist Hans van Schie hield een duidelijke presentatie, daarna werden er hartslagmeters gedemonstreert, maar dat is voor ons als eventingruiters/trainers niets nieuws. Het was wel erg leuk omdat  zowel de ruiter als het paard een hartslagmeter om had en we de hartslag van beiden direct op een groot scherm zagen.

Het volgende onderdeel ging over de ruiter. Drs Patricia de Cocq liet ons in de praktijk zien hoe drukmeting werkt. Er wordt een pad onder het zadel gelegd en op wederom een groot scherm kon je de drukverdeling zien. De teugeldruk, beendruk enz kan ook allemaal gemeten worden. Erg leuk om te zien.
Een aantal deelnemers nam actief deel aan een kleine workout.

Fysiotherapie praktijk Wouters-Brongers hebben sinds 2,5 jaar een flexchair voor ruiters ontwikkeld. Dmv een sensor staat de stoel in contact met de computer, waardoor op het scherm de gemaakte bewegingen zichtbaar worden. Hierdoor wordt het coordinatievermogen van de intrinsieke rompspieren getraind.  Als daardoor de ruiterhulpen beter worden gegeven zal het paard beter gaan lopen. Heel innovatief!

De middag werd afgesloten met een forumdiscussie onder leiding van Hans van Breukelen. Gert was ook aanwezig, hij is druk met de sportontwikkeling bij de KNHS, dus dat was gezellig.

Voor de foto’s bedanken we Jantien van Zon.

Alice zelf op de flexchair

aaaflexjan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Collega eventingruiter/trainer Jan van Beek kijkt aandachtig toe.

aaaflex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gert (midden) en Wim Bonhof deden actief mee met “oefeningen voor ruiters”

aaagertwim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans van Breukelen en Gert

aaagerthans2