Het seizoen is begonnen!

Vandaag was de eerste eventingwedstrijd van Nederland in Chaam. Gert en Alice reden samen drie paarden in de klasse Z. Alice reed Coral Estate Plutos sinds augustus 2008 weer een sgw. Hij was een tijdje uit de running vanwege een blessure. Hij vond het weer super. In Chaam liep hij 5 jaar geleden zijn eerste L cross. Hij liep een fijne dressuurproef wat goed was voor een 5e plaats. Het springen viel niet mee met al die wind en de modder. Maar daar had iedereen last van. Plutos verlaagde 3 steilsprongen. Hij crosste foutloos, maar was soms wel iets te sterk omdat hij zo graag wilde.

Coral Estate Pepper stond vierde na dressuur, maar ook hij verlaagde drie hindernissen tijdens het springparcours. In de cross ging hij geweldig. Makkelijk te sturen en fijn springen. Alice reed zelf iets te makkelijk naar hindernis 15 de punt. Plutos had deze al gesprongen en leek niet moeilijk.
Pepper verraste Alice door langs de punt te lopen ipv erover heen. Alice is nu weer wakker en gaat vol goede moed naar de volgende wedstrijden want het gevoel was super.

Gert reed met zijn Coral Estate Bounty. Bounty was fris in de dressuur en het springen, maar in de cross ging hij geweldig. Hij ontwikkeld zich super en we hopen dat hij dit jaar de overstap naar 3* kan maken.

De keuze hindernis in de kuil, links was sneller maar lastiger. Pepper en Bounty gingen de snelle route. Plutos mocht rechtdoor.

Chaam1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prachtige waterhindernis

chaam2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pepper, Marcia en Alberdina

chaam3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oma Lozeman kwam bij de carpoolstrook in Nijkerk waar we Leida en Jantien oppikte. Jantien vind het erg leuk in het bed boven de cabine. Heel veilig met een crosshelm!

chaam4