Monitordag paardenwelzijn

Vandaag heeft stal Naber-Lozeman meegedaan aan een onderzoek naar het paardenwelzijn. Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de FNHO (Federatie Nederlandse Hippische Ondernemers), LTO Nederland en de KNHS. Het ministerie van LNV is medefinancier terwijl ook de dierenbescherming nauw betrokken is.

Er werden 20 paarden getest. Er werd een benaderingstest gedaan en de ademhaling werd bekeken. Hoeven, huid, haar, ogen, neus, rug en tanden werden ook onderzocht. Per box is de luchtvochtigheid gemeten, de luchtsnelheid van de ventilatie en tocht en de temperatuur. De paarden vonden het allemaal prima en gaven een zeer relaxte indruk volgens de testdames.

Links op de foto, Sabrina Beullens uit Lelystad met de meetapparatuur en rechts de 5e jaars student diergeneeskunde Hannah Prenen. In het midden de schimmel Barbel van Anna Katrin Fleiser.

mutsensite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welzijnpostersite