Eventing in Zuid Africa

Alice haar vriendin Marie Jose Mook is voor twee weken in Nederland. Ze woont al een aantal jaren in Greytown, Zuid Africa. Haar man Peter fabriceert daar op zeer grote schaal houtskool. We hebben dit gezien een paar jaar geleden. Wow wat een fabriek! Goed voor de werkgelegenheid.
 Marie Jose heeft sinds een paar jaar het rijden weer opgepakt met een volbloed. Met deze nu 8 jarige Just Tambo reed ze in februari een eventingwedstrijd in Rietvlei bij Oaksprings. Dit ligt in de staat Kwazulu Natal. Ze had geweldige foto’s en deze willen we natuurlijk laten zien. De Nederlandse Maud Aarts, die al sinds 2000 in Zuid Africa woont, werd 1e en 2e. Met Maud reed Alice EK junioren (1987) toen Marie Jose mee ging om te groomen.

Marie Jose kwam in Markelo supporteren en vond de dressuurringen erg klein. In Zuid Africa hebben ze alleen maar 20 x 60 ringen. Daar is ruimte geen probleem!

aaaamj1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aaaaaaamj2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aaamj3

 

 

 

 

 

 

 

 

aaamj4

 

 

 

 

 

 

 

 

aamjactie