Weekendje Waregem

Vrijdagavond vertrokken we met zes paarden en vier amazones naar het Belgische Waregem. Zaterdag werd er dressuur gereden en gesprongen. Zondag begon de cross om half 9. Om de 1,5 minuut werd er gestart en het ging tot 19 uur door. Zodoende konden er 440 deelnemers van start. Er deden ontzettend veel Nederlanders mee en het was heel plesant en ontspannen bij de Belgen.

De vijfjarige Coral Estate Amarillo en medewerkster Marcia Dominicus gingen netjes tijdens de dressuur. In het springenparcours was Marcia even de weg kwijt maar de cross ging super. Ze hebben beiden erg veel geleerd.
De vijftienjarige Sanne de Jong ging ook mee met 2 paarden. Met Melvin stond ze tweede na dressuur en springen. Bij het water draaide hij een keer om. Verder ging hij perfect. Met Ojee reed ze een super cross in de klasse M en reed ze een foutloos springparcours.
De duitse Anne Katrin Fleiser, die in Dronten hippische bedrijfskunde studeert, ging ook mee. Haar Barbel liep dit seizoen zijn eerste cross. Dat ging heel goed. Tijdens het springen vielen er twee balken, hiermee kwam ze op een 9e plaats.

Alice reed met Coral Estate Whizzard voor de eerste keer M. Derde na dressuur, foutloos gesprongen en een foutloze cross binnen de tijd. Hiermee won Whizzard de tweede prijs. Coral Estate Mitok vond het gaaf dat hij mee was en Alice had haar handen vol aan hem. Doordat ze zaterdagochtend met Whizzard moest dressuren en springen kon ze hem niet lang losrijden voor dressuur. Hij liep niet slecht maar het kan veel beter. Tijdens het springen viel 7b.
Toen Alice de startbox zondagavond om 18:30 uit wilde staakte Mitok even. Toen hij van start ging rende hij heel hard naar links en Alice had even geen stuur en rem en kon niet in de buurt van hindernis 1 komen. Na een volte kwam ze richting 1 en de cross was geen probleem voor krachtpatser Mitok. 
Toen alles klaar was is Alice nog een keer gestart en over hindernis 1 gesprongen. Mitok heeft hierdoor veel geleerd en weet hopelijk weer wie er de baas is. Om half 12 waren we weer terug in Biddinghuizen. De paarden hebben heel veel geleerd en de amazones ook!

Marcia voor de dressuur op de prachtige renbaan van Waregem

aaawar1a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondagmorgen even lekker grazen, vlnr Sanne, Anna en Marcia

aaawar1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De waterhindernis

aaawar2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondagmiddag even een moment van rust en van het uitzicht genieten, vlnr Marcia, Anna, Alice, Sanne en Carrie Breunis

aaawar4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chantal Mechelenbrink kwam goed door

aawar3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coral Estate Whizzard bijna klaar voor de start

aawar5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna en Barbel

aawar6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coral Estate Mitok toch nog goed over 1 toen Alice hem in de goede richting kreeg.

aawar7