Coral Estate Mitok polderkampioen springen!

Zoals al jaren zijn er op Hemelvaartsdag de polderkampioenschappen. Deze zijn voor inwoners van Flevoland en voor mensen die lid zijn van een rijverening in de polder. Zowel paarden als pony’s komen aan bod. Afgelopen donderdag was het in Dronten bij de Flevomanege een gezellige drukte.

Alice reed Coral Estate Pepper in het L springen. Hij sprong foutloos en bleef ook in de barrage foutloos. Hiermee won hij de derde prijs. Daarna mocht hij als eerste een M parcours lopen en ook dat ging prima. Alice mocht geen barrage rijden omdat ze een tijdfout had. Na drie deelnemers werd de tijd bijgesteld en mocht Alice toch barrage rijden. Maar toen was ze Coral Estate Whizzard al aan het losrijden, dus vond Alice het wel prima.
Whizzard sprong zeer goed en relaxed, helaas tikte hij de laatste balk naar beneden.

Coral Estate Mitok krijgt meer routine in de klasse Z. Hij sprong tweemaal foutloos en won hiermee de eerste prijs. Gert en Coral Estate Bounty verlaagde de eerste van de driesprong en de laatste hindernis. Bounty gaf Gert een goed gevoel.

Omdat het polderkampioenschappen waren mochten de besten van de klasse B, L, M en Z tegen elkaar. Het was een 2 fase parcours met maar liefst 14 hindernissen. Arjan van de Heykant was zeer snel in de klasse L. Mitok voelde goed in de eerst fase, Alice gaf gas in de tweede fase en ze waren snellen dan Arjan. Hiermee wonnen Mitok en Alice het 2 fase. Arjan werd tweede. De uitslag was bekend: door twee overwinningen werden Alice en Coral Estate Mitok polderkampioen springen. Niet slecht voor een eventingcombinatie!

Wilma Frenz bedankt voor de actie foto’s.

Mitok deed super zijn best

dr2

 

Coral Estate Pepper

dr3

 

dr4

Na een lange middag/avond was Jantien graag in de warme vrachtwagen

dr1site