Relaxed dagje in Vrouwenpolder

Gisteren reden Gert en Alice in Vrouwenpolder. We vertrokken om 5 uur in de ochtend en hadden maar drie paarden mee. Gert reed Coral Estate Bounty in de klasse Z. Hij reed een fijne dressuurproef (-51,2) en een foutloos springparcours. De cross ging super en Bounty liep binnen de tijd. De Belg Stefaan Desmet was ook binnen de tijd en won hiermee de Z klasse. Monique Hazeleger werd tweede met Toussaint. Ze kwam een seconde te laat binnen en dit kostte haar de overwinning.  Gert en Bounty wonnen de derde prijs.
Alice reed met Coral Estate Whizzard voor de eerste keer M. De dressuur kon beter, maar het springen en de cross gingen super. Bij de wateruitsprong was er een kleine miscommunicatie, Whizzard schoot ineens naar rechts en dacht een snellere weg naar de finish te weten. 
 Nog een paar M crossen voor Whizzard en hij is klaar om een 1* te lopen.
Om 14 uur gingen Gert en Alice al richting de Veluwe. Onze medewerkster Marcia Dominicus bleef met Amarillo bij Alice haar broer Henk Jan en zijn vriendin Yolanda voor de B van vandaag. Wij namen pa Lozeman, zijn paard en Henk Jan zijn Z paard mee naar Alice haar ouders.
Daar werd gevierd dat pa en ma Lozeman 40 jaar getrouwd waren terwijl de paarden op stal stonden. Leida en Jantien werden opgepikt en daarna ging de reis verder naar Biddinghuizen. Het was een super relaxte dag met beiden maar 1 paard te rijden.

Vandaag reed Marcia onze 5 jarige Amarillo in de B. Ze had een balk met springen en reed een foutloze cross. Ze had zelfs de hoogste stijlpunten in haar ring! Een 7,5 en dat lukte nog twee andere B deelnemers.  Ze behaalde de zesde plaats. Henk Jan bracht haar en Amarillo thuis en Yolanda, de vriendin van Henk Jan, won vandaag de tweede prijs. Gefeliciteerd!

Het springparcours is geen probleem voor Whizzard

vrpol1

De brug met op twee galopsprongen een smalle enge koe ging ook prima

vrpo2

De waterinsprong was makkelijker dan eruit………….

vrpol3

Uit het archief van twee jaar geleden, Bounty Vrouwenpolder 2008 in de klasse L

vroupol4