De SGW van Vlietland

Een warme zonnige dag was het gisteren in Vlietland. Gert moest in de klasse Z om 7:45 van start in de dressuur met zijn Coral Estate Bounty. Over twee weken loopt Bounty weer een CIC**, dus een leuke opwarmer. Helaas was er niemand meer op het losrijterrein en vond Bounty het erg spannend alleen. -55,8 was zijn score wat goed was voor een 12e plaats van de 24 deelnemers.
Gert en Bounty sprongen foutloos. Bij hindernis 8 in de cross ging het even mis want Bounty was te sterk bij de opsprong voor de twee punten. Daarna sprong Gert helaas het alternatief verkeerd, kan gebeuren als je vlug de cross verkend. Verder ging Bounty super en ze hadden zelfs de snelste tijd!

Vorig jaar stond er een mooie cross. Dit jaar stonden er een paar hindernissen in die niet mooi waren. Dat is jammer want we willen onze paarden iets leren en niet iets afleren. Voor Peter Parker was dit zijn Z debuut. Na een fijne dressuurproef, -49,2 en een 4e plaats sprong hij een balkje bij hindernis 9, een steilsprong.

Alice reed het alternatief bij hindernis 8. Hij ging super en Alice reed zelf te simpel bij de coffin. Peter Parker stopte op het laatste moment toen hij de sloot zag met wit zaagsel erin. Alice reed opnieuw aan en toen ging het prima. Er waren maar twee deelnemers foutloos in deze lastige Z cross. Hierdoor won Peter Parker toch nog de 5e prijs.

Gaby Dekkers won de klasse Z met haar Rich Rebel, ga zo door! Gaby liep in 2000 stage bij Alice.

Coral Estate Whizzard liep in de klasse M. Hij stond tweede na dressuur, -49,5 en maakte verder geen fouten. Wel kregen Alice en Whizzard 7 tijdfouten omdat Alice twee alternatieven reed. Hij heeft veel geleerd en mag volgende week naar Maarsbergen toe.

Wij danken Arie Vroet van www.evenementenfoto.com en Neeltje van Meerem voor de actie foto’s.

Alberdina ging gezellig mee om te helpen, alles liep weer gesmeerd

vlie1

Bounty op hindernis 1

vlie6bountyeen

En over de laatste, zelfs Vlietland was in de voetbalsfeer

vlie4boulaatst

Peter Parker over de eerste hindernis

vlie3os1

Coral Estate Whizzard geconcentreerd naar de sprong in het water

vlie7hansjewater

Goed zo!

vlie5watersprong

Over de heg met een slootje ervoor

vlie2heghansje