Heet in Hunxe

Heet, bloedheet was het afgelopen weekend in Hunxe. Gert vertrok donderdagmiddag met Marcia, Lotte en vier paarden. Alice bleef thuis aan het werk en ging aan het einde van de middag naar zwemles met Leida. Via Alice haar ouders, waar Leida en Jantien gebracht werden kwam ze om half 10 in het Duitse Hunxe aan.
De cross werd ‘s avonds verkend en deze zag er geweldig uit.

Vrijdag werd alle dressuur verreden. Zaterdag de cross, zondag keuring en het springen. Peter Parker van Yvonne Koornstra en Ramon van Reine maakte zijn CIC* debuut. Hij moest voor de eerste keer halthouden en groeten in de ring. Hij stond keurig stil maar Alice voelde zijn spanning komen. Hij ging “op slot” staan en wilde niet meer voorwaarts………Verder een foutje in het wijken, het achterwaarts en de contra. Zodoende begonnen we op -70 strafpunten.

In de cross ging deze snelle volbloed als een speer, bij hindernis 6, de watercombinatie ging Alice twee versnellingen terug maar kwam toch nog te hard in. Hierdoor sprong hij links naast de witte vlag.  Zondag sprong hij foutloos en kwam hiermee op de 37e plaats van de 68 deelnemers. Alice was zeker niet ontevreden over hem, oefening baart kunst!

Coral Estate Pepper van Ramon van Reine liep in de CIC**. -53,1 na dressuur en een fijne foutloze cross. Alice reed in deze mega hitte niet te snel. Pepper moet in augustus veel doen, dus het was een goede training. Zondag maakte hij een fout op de overbouwde sloot en hindernis 9 werd verlaagd, een steilsprong. Hiermee kwam Pepper op een 19e plaats van de 42 deelnemers.

Coral Estate Mitok liep in dezelfde rubriek naar een 15e plaats. Tijdens de dressuur werd hij wat druk voor de keertwendingen. Maar volgens de kenners en Alice haar gevoel ging hij tien punten beter dan Pepper. -52-2 was zijn score. Maakt niet uit, hij gaat steeds fijner lopen en dat is wat telt.
In de cross was hij relaxed en sprong super. Alice kwam 20 seconden te laat binnen. Zondag sprong hij een balk op de laatste hindernis. Alice had een goed gevoel.

Gert reed sinds april weer een 2* met Coral Estate Bounty. Bounty had het meeste last van de hitte. -60,30 in dressuur. In de cross galoppeerde hij niet fijn en liep een keer langs 11a. Een smalle voor een sunkenroad. Gelukkig was hij zondag fit en sprong een goede ronde. Een balk op de laatste hindernis.

Wat was het heet en dan ook nog rijlaarzen, een helm, handschoenen, een bodyprotector en een airjacket aan………Al met al een leerzaam een gezellig weekend maar we hopen wel dat het de volgende wedstrijd wat koeler is.

Peter Parker rond de ring

hunx4

Nog 35 sprongen naar de overwinning, de eerste hindernis van de 2*, wel grappig.

hunx5

Hier ging het mis met Peter Parker. Bij 6b links naast de witte vlag. Achter b ligt water

hunx6

Acht en negen gingen mooi in 1 lijn met Bounty, Pepper en Mitok

hunx7

14 a, b en c waren lastig, smal, schuin en smal. Voorwaarts op drie en twee galopsprongen, ook dit ging super

hunx8

Heet, heel heet en geen zuchtje wind..pff. Gezellig naast Alice haar broer Henk Jan. Hij werd heel knap 6e in de CIC* met Terence Hill van de familie Pen.

hunx9

Peter Parker met dank aan Neeltje voor de actie foto’s

Hunx1

Gert en Coral Estate Bounty

hunx2

hunx3

Gelukkig waren de staltenten met “ramen”

hunx10

Lotte en Marcia hebben geweldig geholpen in de “sauna van Hunxe”

hunx11