Boekelo 2010 alweer voorbij…….

Het hele jaar heeft Alice er alles aan gedaan om in Boekelo aan de start te komen. Nu is het alweer voorbij. Alle kwalificaties ( CIC**, CCI**, CIC*** en CIC***) moesten gehaald worden met Coral Estate Mitok om in Boekelo te mogen starten. Dit was allemaal gelukt en Alice kijkt met een zeer goed gevoel terug op Boekelo.

Tijdens de dressuur was Mitok soms wat te fris, maar al met al maakte hij geen grote fouten. -54,8 was het resultaat en een 34e plaats in het tussenklassement van de 107 deelnemers. Het is fijn dat er nog veel vooruitgang te boeken is. Lekker doortrainen deze winter…….

De cross was lastig met veel “langsschietmogelijkheden”. Er werden door de hele cross veel fouten gemaakt. Alice en Mitok gingen fijn van start, de eerste combinatie 7 a en b gingen prima. Bij het water nam Alice de lange route, ook dit ging goed.

Bij hinderis 15 trok Mitok niet fijn aan, gaten zijn niet zijn favorieten sprongen, dus nam Alice snel het alternatief van 15b. De cross ging verder goed en Mitok sprong fijn. Bij hindernis 22, de dubbel en daarna op de bult een smalle ging het mis. Mitok had de hindernis te laat in de gaten en stopte. Dit was jammer, want dat kost 20 strafpunten. Mitok was daar inmiddels al 10 minuten onderweg en ook dat moet hij allemaal leren. Tot nu toe waren zijn langste crossen 7 minuten.

Met twee lange wegen en een stop was Mitok 59 seconden te laat binnen. Gelukkig was hij erg fit en liep hij makkelijk door de keuring zondagmorgen.

Hij sprong een fijne foutloze ronde binnen de tijd wat maar 16 combinaties deden van de nog 78 startende springers. Hiermee kwamen Coral Estate Mitok en Alice op een 54e plaats terecht. Mitok is gezond, nog maar 9 jaar en hij is van Coral Estate en Alice samen, dus er liggen nog mooie jaren voor ons!

Met dank voor de foto’s aan Joanne Spliethof en Sandra, meer foto’s volgen later.

De eerste watercombinatie, nr 9 a, b, c, d en e

za1s

za2s

za3s

za3bs

za 4s

Zondagmorgen de keuring

keuringneel

zo1s

En het springen

zo2s