Op vrijdag 1e en 2e in Barchem

Vrijdag werd de Z eventingwedstrijd in Barchem verreden. Heel bijzonder dat er in Nederland een wedstrijd is waar drie dagen wordt gecrosst. Complimenten voor de organisatie! Vrijdag de M/Z paarden en Z pony’s. Zaterdag de regiokampioenschappen klasse B en L en zondag de open wedstrijd. Via deze weg alle vrijwilligers hartelijk bedankt!

In Barchem was de bodem perfect en er stond een supercross. Jammer dat er in de klasse Z veel afmeldingen waren. Nu deden er nog 16 deelnemers mee. Een gemiste kans voor alle andere Z combinaties. In het buitenland kom je mindere 1* wedstrijden tegen.

Alice reed met Peter Parker in de klasse Z. Hij was relaxed en liep een fijne dressuurproef. -43,4 en een eerste plaats. Gert ging met Coral Estate Bounty ook fijn en stond tweede na dressuur -48,1.

Peter Parker sprong fijn, ging goed over hindernis 5 maar gleed toen uit in de wending, kwam overkruist en stopte bij 6. Daarna nog een balk en drie tijdfouten. Dus 11 strafpunten……Gelukkig ging de cross super, hiermee won Peter Parker de tweede prijs.

Gert ging als een speer door het terrein en was als enigste binnen de tijd. Hiermee won hij de klasse Z. Marcella de Kam werd derde.

Onze medewerkster Renske Kroeze zou deelnemen met haar beiden paarden. Helaas kwam Sunny vrijdagmorgen niet fit uit zijn stal. Vandaag blijkt dat hij een hoefzweer heeft. Beetje slechte timing.
Renske reed dus alleen met Sunny haar dochter Violin. Violin stond vierde na dressuur en sprong een balk. Bij de opsprong na het water schoot ze helaas langs de smalle hindernis. Jammer, verder ging Violin super door het terrein.

Joanne Spliethof, die een weekje bij ons heeft getraind,won zaterdag met overmacht het Gelders Kampioenschap M pony’s. Ze won de dressuur met 47,5 strafpunten en maakte verder geen fouten. Dus de overwinning ging naar Joanne met haar Valentina Vossie. Gefeliciteerd!

Peter Parker zet zijn beste beentje voor

bar3si

Bounty ging ook goed

bar4site

Jantien maakt de vrachtwagen schoon, ideaal. Leida ging naar school en sliep donderdagnacht bij oma Naber. Dank je wel!

bar1site

De nummers 1, 2 en 3 van de klasse Z

bar2si