CombiClinic geslaagd

Alice gaf zaterdagavond samen met Jannet van Wijk een combiclinic “hoe train je een paard”. De clinic werd gegeven op het KNHS centrum in Ermelo. Het was het “praktijk” vervolg van de videocursus van abouthorses.tv

Kees van Beckhoven (www.heartforhorses.nl) bracht de hartslag van de paarden in beeld. Dit was voor het publiek erg leuk om te volgen. Alice reed in het eerste uur de 3 jarige Colorado en Renske Kroeze reed de 5 jarige Coral Estate Ayo.

Jannet vertelde veel over het doel van de training, het plannen ervan en over de impact van de  training op het paardenlichaam. Botten, hart, longen, pezen en spieren. Hierdoor was het extra leuk dat het publiek de hartslag van de paarden op een scherm kon volgen.

Na de pauze reed Renske haar 8 jarige Violin en Alice reed de 9 jarige Coral Estate Mitok. Mitok wordt momenteel afgetraind van Boekelo. In dit gedeelte van de clinic kwamen de motorische grondeigenschappen zoals uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, lenigheid en coordinatie aan bod.

Het was leuk om te doen en er kwamen goede vragen vanuit het publiek.

De beamer waarop je de hartslag kon zien, Jannet te voet en Alice en Renske te paard, Nina Hut bedankt voor de foto

combi1