Foutloze rondjes

Gisteren reden Alice en Renske in Nijkerk. Oefening baart kunst want alle paarden sprongen beter dan twee weken geleden. Ze wennen aan de indoor wedstrijden en komen fijn in het ritme.

Renske reed Coral Estate Ayo in de klasse L, ze reed een keurig parcours, helaas werd oxer nummer acht verlaagd. Haar eigen Violin liep dubbel nul in deze klasse. Daarna maakte Violin haar M debuut. Een balk op een oxer was het resultaat. Haar Sunny Girl sprong in de klasse M een balk op 9c. In de klasse Z liep Sunny super. Dubbel foutloos wat goed was voor een tweede prijs!

Alice heeft vorige week tijdens het trainersseminar veel aan de tips van Rob Ehrens gehad, want Peter Parker liep een foutloos M parcours. Hij gaf Alice een goed gevoel. In de barrage kregen ze een balk. 

Het komende eventingseizoen zal Alice Coral Estate Bounty gaan rijden. Bounty heeft inmiddels veel 2* wedstrijden gelopen en Gert wil de overstap naar 3* niet maken. We kijken hoe het gaat in het terrein en als Alice een goed gevoel heeft dan zal Alice met Bounty 3* gaan rijden. Het is nuttig om deze winter Bounty wat in het springen te starten. Hij is op wedstrijd toch wel wat anders als thuis. Alice reed hem gisteren voor de eerste keer in de ring. Hij liep foutloos in de klasse M en in de barrage een balk.

Coral Estate Mitok liep gelijk in de klasse Z, de vorige indoors reed Alice eerst een M rondje. Hij sprong geweldig en was lekker ontspannen. In de barrage schrok hij van kinderen op de tribune waardoor hij onder Alice weg rende, daarna kregen ze een fout op een steilsprong. Maar dat mocht de pret niet drukken, Alice was erg tevreden over Mitok. Wat heeft dat paard toch een vermogen!

Alice op de grote Bounty en Renske met haar Sunny Girl

nijkerk1