Veel sneeuw en kou in Finland

Vrijdag t/m zondag is Alice in Finland geweest om haar jaarlijkse clinics te geven. Vrijdagavond een paar groepen, diezelfde groepen  zaterdagmorgen, zaterdagmiddag nieuwe groepen en deze zondagmorgen weer en daarna terug naar huis.

Via Helsinki vliegt Alice naar Kuopio, vanaf daar is het ongeveer een uur naar Lapinlahti. Er lag ontzettend veel sneeuw en het was er koud. Een ruiter had afgemeld want door de koude vroor de sneeuw vast op het dak van zijn binnenbak. De nieuwe sneeuw plakt dan vast en glijdt er niet af. Hij moest dus machinaal al het sneeuw van het dak verwijderen.

Gelukkig hadden de Finnen soort steunzolen voor Alice. Met een ingebouwde batterij bleven deze zolen lekker warm, ideaal zo’n zoolverwarming. Zondagmorgen was het zelfs – 28! Gelukkig was het in de binnenbak 10 graden warmer. De ruiters hadden allemaal een soort bivakmuts onder hun helm. Zodat hun oren en nek lekker warm bleef.

Het niveau in Finland gaat omhoog en het waren erg leerzame trainingen. Sommige deelnemers reden wel 400 km om bij de trainingen te komen. Het is erg dankbaar werk, de ruiters zijn erg blij met de tips die ze krijgen.

Eind juli organiseert de eigenaar, Paavo Huttunen, daar een CIC***. Dit zal de eerst 3* van Finland zijn. Alice heeft het plan van de cross gezien en dat ziet er goed uit.

De hindernisssen nu nog verstopt onder een pak sneeuw

finland