De planning voor seizoen 2011

Morgen begint het eventingseizoen in Nederland. We gaan met vijf paarden van stal naar Chaam. Alice rijdt Peter Parker in de klasse Z en Amarillo in de L. Medewerkster Renske Kroeze rijdt haar eigen twee paarden, Sunny en haar dochter Violin beiden in de Z. Gert start met Coral Estate Bounty in de klasse Z. Omdat je maar twee paarden mag starten rijdt Gert deze eerste wedstrijd met Bounty.

Coral Estate Mitok zou volgende week naar Fontainebleau gaan om daar een CIC*** te lopen. Daar is een landenwedstrijd en dat is belangrijk voor Nederland. Helaas heeft Mitok zich in de box tijdens het rollen geblesseerd. ‘S avonds had hij nog super dunne benen en de volgende ochtend was de buitenkant dik. De volgende dag was het nog dikker en het leek wel of hij zijn griffelbeen had gebroken. Snel naar de dierenarts voor een foto, maar gelukkig was het alleen een kneusing. Nu is het gelukkig weer dun maar Fontainebleau komt te vroeg.

Alice gaat nu met Coral Estate Bounty naar Fontainebleau. Hij maakt daar zijn driesterren debuut. Alice heeft nog nooit een cross met hem gereden, maar heeft een goed gevoel op hem. De trainingen gaan super. Gert rijdt daarom morgen dressuur, springen en een paar hindernissen van de cross. Dinsdag vertrekken Alice en Bounty naar Frankrijk.

Mitok gaat 17 april in Bredeneek een 2* lopen. Coral Estate Vadrouille gaat dan ook mee. Renske start daar haar Sunny Girl. 6 t/m 8 mei lopen beiden paarden in Marbach een 3*. Het ligt een beetje aan hoe het gaat in Fontainebleau, maar als alles goed gaat dan mag Bounty ook mee naar het Duitse Marbach.

Saumur staat daarna op de planning, 19 t/m 22 mei. De paarden zullen het aangeven maar Alice hoopt dat Peter Parker daar zijn 2* debuut kan maken. Hierna kijken we verder.

Renske rijdt als het goed is ook in Saumur,  haar doel is dit jaar het EK voor de Landelijke Ruiters begin augustus in het Engelse Aston le Walls.

Het zou mooi zijn als Nederland met een team in Aken kan rijden, 15 t/m 17 juli.

Eind augustus is het EK in Luhmuhlen en dat is zeer belangrijk voor de Olympische kwalificatie. We gaan ervoor, want van niks komt niks!

Over een half jaar weten we heel veel meer over hoe de paarden zich ontwikkelen, we hebben er zin aan. Coral Estate Mitok, Coral Estate Vadrouille, Coral Estate Bounty en Peter Parker ook, ze zijn er klaar voor. Deze vier kunnen naar de internationale wedstrijden. De jonge paarden lopen de kleinere wedstrijden in Nederland en Belgie.

Gert en Coral Estate Bounty in Varsseveld

gnbountvveldsite