Geweldig in Badminton

Alice was afgelopen weekend, met acht andere vrouwen, door de jarige Marlies Reibestein uitgenodigd om in het Engelse Badminton Marlies haar verjaardag te vieren. Je kan slechtere plekken bedenken! Badminton Horse Trails in sinds 1949 een begrip.

Het is de zwaarste eventingwedstrijd van de wereld. Een tenniser wil op Wimbledon spelen, een eventingruiter wil Badminton rijden. Alice reed in 2002 met Royal Kiwi een foutloze cross en eindigde op een 39e plaats van de 100 deelnemers. Alice was de eerste Nederlandse vrouw die daar reed. Daarna heeft er helaas geen Nederlander meer deelgenomen.

Vrijdagmiddag kwam iedereen samen op Schiphol. Mirella Vrolijk, die al 8 maanden zwanger is, kwam met de auto naar Engeland. Katinka, de jongste zus van Marlies, woont in Londen dus ook zij was niet op Schiphol. In Bristol was het gezelschap compleet.

Er moest natuurlijk champagne gedronken worden in het hotel en we hadden een gezellig diner. Zaterdag de cross gelopen, dressuur gekeken, geshopt in het megastrodorp en een bijzondere avond beleefd. Zondag was de exciting cross county day waar 120.000 mensen op af kwamen. Het was geweldig, Mark Todd was weer een klasse apart en won de wedstrijd. Ongelooflijk, 55 jaar en dan zo presteren! In 1980 won hij al als 24 jarige. Wat een levende legende.

Maandagmorgen vlogen we weer naar huis, het waren topdagen. Goed gezelschap, geweldige sport, goed eten en drinken en een bijzondere Engelse sfeer. Marlies bedankt!

Het hotel, fantastisch en maar een paar minuten vanaf Badminton.

bad1

Het beroemde Badminton house met op de voorgrond de grazende paarden

bad4

Mirella, links en Willemina naast hindernis 6b. Hoog, smal en heuvel af……

bad1a

Reggie voor de waterinsprong

bad2

Lucinda Fredericks, (rechts) gaf ons wat uitleg over de hindernissen. Ze reed haar onervaren Prada geweldig naar een 16e plaats.

bad3

De in/uit in de Huntmens close was lastig

bad5

Zondagmiddag aan het einde van de crossdag op de laatste hindernis met de jarige job in het midden.

bad6