Inloopwedstrijd in Bredeneek

Zaterdagmorgen vertrokken Gert, Renske en Alice met drie paarden naar het Noord Duitse Bredeneek voor een CIC**. Voor Coral Estate Mitok en Coral Estate Vadrouille was het hun eerste eventingwedstrijd van het seizoen.

Alles werd op de zondag verreden. Renske reed met haar Sunny Girl een goede proef, -56,4. Ze sprong hindernis 8b naar beneden en crosste zeer goed foutloos. Een 11e prijs was voor hun in sectie 2. Toppie!

Alice was met beiden paarden ingedeeld in sectie 1, een rubriek voor meer ervaren ruiters en paarden. Alice heeft Coral Estate Vadrouille nu 5 weken op stal en het was hun eerste wedstrijd. Tijdens de dressuur waren er een paar kleine communicatie foutjes, oa aangalopperen bij een kleine volte en een wissel (wat niet de bedoeling was) tijdens de contra. -58,7 was het resultaat. Direct na de dressuur moest er gesprongen worden, dit is niet Vadje zijn sterkste kant. Het ging niet slecht: 3, 8a en 8b werden verlaagd. De zon stond laag waardoor Alice iets verblind werd. Daardoor kwam ze iets plat in de dubbel.

In de cross ging Vadrouille goed en hij was gretig. Bij hindernis 14, een afsprong wilde Alice niet te hard naar beneden, hierdoor twijfelde Vadje wat aangerekend werd voor een weigering. Alice gaat vol goede moed naar Marbach voor een CIC***.

Coral Estate Mitok was fris. Tijdens de dressuur schrok hij van de jurywagen bij E, wat spanning opleverde. Er zaten ook goede stukken bij en -47,6 was de score wat goed was voor een 13e plaats. Daarna werd er gesprongen. Alice had haar handen vol, hij sprong super en raakte niets aan. De tijd stond krap, dus Alice dacht slim te zijn en na 9 binnendoor naar 10 te rijden.
Mitok sprong opzij van een sloot waar we langs moesten en was niet in de buurt van hindernis 10 te krijgen. Het is en blijft een apekop. Hierdoor 4 strafpunten voor een volte en 9 tijdfouten. Oeps.

In de cross ging Mitok fijn en met vertrouwen rond. Alice reed niet snel waardoor ze 37 seconden te laat binnen kwamen. Het seizoen is nog lang genoeg! Hiermee kwamen Alice en Mitok op een 23e plaats uit.

Broer Henk Jan werd 25e met zijn nieuwe paard Chase the Moon. Ook hij moet zijn paard leren kennen, maar dat komt wel goed. Ze sprongen een balk en reden een rustige foutloze cross.

Foto’s volgen