Eventing Instructeur module

Na een aantal theorie avonden was er gisteren een praktijkdag voor eventinginstructeurs bij Gert en Alice.  Deze module is door de KNHS opgezet en had vrijdag de afsluiting. Aan het einde van de dag kregen de deelnemers een certificaat voor de module Instructeur Eventing.

Aan dit certificaat zat ook de HI (Hippische Instructie) licentie verbonden. Dit is een soort keurmerk waarmee de deelnemer aan kan tonen dat hij niet alleen een diploma heeft maar ook bijscholingen volgt. Deze licentie kunnen alle hippische instructeurs “verdienen”. Dus ook van de andere disciplines zoals dressuur, springen, mennen, voltige, paardrijden gehandicapten en endurance.

Als eerste reden Renske Kroeze en Alexandra Wullems. Er werd aandacht besteed aan smalle hindernissen en schuin springen. Beiden paarden waren onervaren. Alice gaf de training met interactie van de groep. Dit was erg leuk.
De instructeurs die deelnamen waren Hilly Duivenkate, Ria Wes, Jan Huizinga, Rob Jansen, Martin Lips, Marcella de Kam, Egbert van Roekel, Rom Vermunt, Chantal Mechelenbrink, Jan Oortveld, Bert Wagevoort en Fried van Stiphout.

In de middag reden Renske en Marcella de Kam met ervaren paarden. Er werden moeilijkere lijntjes gereden en er werd meer uit tempo gesprongen.

Met dank voor de foto’s aan Remco Wullems

Een smalle eerst met balken aanleunen

P1015384

P1015388

De driejarige Jantien reed bij de onervaren groep mee, Leonie begeleid haar goed

P1015366

Keurig recht over de schuine, Renske met Belmondo

P1015391

P1015389

Jammer dat het wel herfst leek…………

P1015438