Ups en downs in Saumur

Dat het in de eventingsport met ups en downs gaat weet iedereen, Alice maakte het afgelopen weekend in het Franse Saumur ook weer mee.

Alice startte Peter Parker voor de eerste keer in de 2*. Hij vond de renbaan bij de dressuurring erg eng en was gespannen. Toch liep Peter Parker best een nette proef. -53,8. In de cross ging hij als een speer. Bij hindernis 13, een oxer met daarachter een schuine steilsprong ging het mis. Hij begreep niet wat de bedoeling was en liep langs 13b. Verder ging hij super rond. Alice had een zeer goed gevoel. Na de cross was het allemaal prima met hem. In de avond was hij iets gevoelig bij zijn kogel, Alice wilde geen risico nemen en heeft hem niet voorgebracht voor de keuring. We hopen dat het meevalt.

Renske Kroeze en haar Sunny Girl deden het erg goed in deze rubriek. -55,6 in dressuur, een foutloze cross en ook een nulronde in het springen. Hiermee kwamen Renske en Sunny op een 28e plaats van de 75 deelnemers.

Coral Estate Bounty liep zijn eerste lange drie ster. Na het groeten bij de dressuur schrok hij heel erg van de schrijfster bij de jury en wilde de hoek niet door. Daar had hij de hele proef last van en hij maakte hierdoor fouten. Erg jammer want tijdens het losrijden ging hij super. Maar het moet in de ring gebeuren!

In de cross ging hij fijn. Alice kwam vlot over 14a, de heg voor de waterinsprong. Daarna drie galopsprongen voor de waterinsprong en dan draaien voor c. Helaas ging Bounty rechtdoor in plaats van rechts af. Het ging een beetje te hard. Jammer. Verder liep hij een nulronde. Hij vond de heuvels wel zwaar en moet aan de lengte wennen. De volgende dag was hij fit.
Bounty moet meer ervaring krijgen in grote springpistes. Hij vond het doodeng en sprong de eerste drie hindernissen naar beneden. Vanaf nr 4 t/m 11 ging hij weer top. Nr 12 werd ook naar beneden gesprongen. Helaas dus vier balken.

Coral Estate Vadrouille maakte veel goed door foutloos te springen in deze CCI***. Alice was daar erg blij mee. In totaal sprongen er maar elf combinaties nul over het lastige springparcours.

In de cross liep Vadje ook fijn. Alice heeft wel twee lange wegen gereden want ze wilde graag kwalificeren voor het EK van Luhmuhlen. Dat is gelukt door deze nulronde! In de dressuur moet Vadje een nog wat vriendelijker beeld tonen. Hij zwiept soms met zijn staart en doet zijn oren in zijn nek tijdens de galop, dat kost punten. Alice en Vadje kwamen uit op een 21e plaats. Niet slecht als je weet dat Alice Vadje nog maar 10 weken op stal heeft.

Meer foto’s volgen

Coral Estate Vadrouille gaat de ring binnen

0942e