Topweekend in Arville

Woensdagmiddag vertrokken Gert, Alice en Renske naar het Belgische Arville. Daar was een CIC** en een CIC*. Dit was voor Renske de laatste selectie voor het EK van de landelijke ruiters. Er kwamen dus veel Nederlanders aan de start.

Woensdagavond werd er 6 tal getraind onder leiding van Fried van Stiphout. Donderdag moest Alice al als vierde van start met Coral Estate Bounty in de CIC**. Bounty liep een goede proef, helaas reed Alice zelf een keer verkeerd wat 2 punten kosten. -51,7 was het resultaat wat goed wat voor een voorlopige 16e plaats. Er deden er 79 mee. Renske en Sunny Girl reden ook een goede proef, -50,7 en een 12e plaats. Peter Parker liep zijn tweede 2* en kreeg -52,2 en stond daarmee 23e. Violin en Renske hadden een proef in de 1* wat haar 54,4 strafpunten opleverde.

Violin mocht zaterdag als eerste crossen en deed dat super, keurig foutloos en binnen de tijd. Helaas sprong hij zondag twee balken, hiermee wonnen Renske en Violin de 15e prijs.

Coral Estate Bounty liep erg fijn in de lastige twee sterren cross. Hij springt alles met veel gemak. 7,6 tijdfouten voor de 19 seconden te langzaam. Zondag sprong Bounty nul en won de 5e prijs!

Peter parker liep ook super. Bij de opsprong hindernis 15 miste hij wat kracht en liep langs het smalle huisje wat op een galopsprong stond. Jammer want dat had hij niet verdiend. Hij liep zelfs nog 2 seconden sneller dan Bounty. Zondag sprong hij de steilsprongen hindernis twee en zeven naar beneden. Hij gaf Alice wel een heel goed gevoel in de combinaties en op de oxers. Al doende leert men. Peter Parker kwam op de 34e plaats terecht.

De topper van stal was Sunny Girl! Een zeer snelle (de derde tijd van de dag)en foutloze cross! Renske reed erg goed zondag wat een super foutloos springparcours opleverde waardoor Renske en Sunny Girl de tweede prijs wonnen! Helemaal super, we zijn trots op hun. De wedstrijd werd gewonnen door de ervaren Fransman Karim Laghouagh.

Dit weekend kon niet zonder de hulp van opa en oma Naber die Leida te logeren hadden, opa en oma Lozeman die Jantien te gast hadden en vanaf zaterdag de beiden meiden. Zondagavond sliepen beiden dames weer bij opa en oma Naber in Biddinghuizen zodat ze maandag weer naar school konden. Dank jullie wel! En natuurlijk de meiden thuis die de boel door lieten gaan, Amber, Joanne en Tessa. Top.

Voor de foto’s bedanken we Eveline K, Berend K en Arie de Vroet

Violin zet zijn beste beentje voor

 ar1

Hindernis 9, een schuine haag, daarna op 2 galopsprongen 10 a en b was lastig.

ar2

10a en na een linker bocht de smalle 10b

ar3

Renske en Sunny Girl geconcentreerd over 9

arrenske

Het prachtige domein van Arville

ar4

15 a en b, helaas schoot Peter Parker langs dit smalle huisje

ar5

Coral Estate Bounty achter Gert aan richting de start

ar6

en over hindernis 1

ar7

Monique Hazeleger en Renske bij de stal voor de cross

ar8

Peter Parker over hindernis 1

ar9

Peter Parker over de haag, hindernis 6

ar10

Violin over hindernis 6

arviolin

De keuring van Sunny Girl op zondagmorgen

ar11

Yes, op het podium!

ar11

5 liter bier voor de tweede prijs

ar12

Dat kwam wel op, Renske haar moeder deelt uit

ar13