EK Landelijke ruiters geen succes voor Nederland

Het EK voor landelijke ruiters is helaas geen succes geworden voor Nederland. In het Engelse Aston le Walls begon het team met een prima zestal proef. Er waren wat kleine storingen maar dat hadden andere landen ook. Helaas kwam Nederland op een vijfde plaats.

Alice, haar vader, Leida, Jantien en Joanne Spliethof waren woensdagavond met de camper vertrokken, dus ze hebben de zestal proef donderdag kunnen zien.

De inhaalrace kon nu beginnen, dachten we allemaal…….

De individuele dressuur kon bij iedereen beter. Renske had met haar Sunny girl een paar foutjes. Ze behaalde 56 strafpunten en kwam hiermee op een 21e plaats. Beste Nederlandse was Anouk van Gerven, zij kreeg 51 strafpunten.

Zaterdag was de crossdag. Deze begon slecht want Judith Ansems, de eerste starter van Nederland, viel bij de twee na laatste hindernis in het water. Heel jammer. Haar Whitestone kon zijn benen er niet onder houden bij de landing.

Simone Willems reed een goede snelle foutloze cross met Catwood Toy Toy. Edith Tuytelaars viel er helaas af bij 5b, een heg met een lagere landing. Haar Ukkepuk sprong ver naar beneden waardoor Edith werd gelanceerd.

Toen was het de beurt aan Anouk van Gerven. Haar Prestige Z liep super maar kon helaas ook bij de laatste waterhindernis zijn benen er niet onder houden waardoor ze (onverdiend) kopje onder gingen.

Reserve combinatie Simonne Tuytelaars had al problemen bij hindernis 1 en daarna nog bij 13 b. Ze kwam met twee weigeringen aan de finish.

Jenny van Rijsewijk ging met haar ervaren Misty Brown niet fijn. Hij pakte niet aan bij hindernis 3 en 4. Bij hindernis 10 was er een langsloper en Jenny moest helaas de strijd staken.

Renske reed met Sunny Girl een foutloze cross. Niet al te snel want bij het laatste water nam ze het alternatief. Zaterdagavond was het prima met Sunny. Zondagmorgen ook nog. Helaas liep hij om een onverklaarbare reden net voor de keuring niet goed. Renske besloot samen met teamveterinair Emile Welling om Sunny niet voor te brengen. Catwood Toy Toy van Simone Willems was helaas ook niet fit. Jammer, jammer.

Dus alleen Simonne Tuytelaars kon de wedstrijd uitrijden. Ze kreeg een balk met springen.

Op papier leek Nederland een sterk team te hebben, maar helaas…………

Renske en haar Sunny Girl voorop in het zestal

ek1

ek2

ek2a

Leida en Jantien hebben heel wat afgefietst

ek4

Het Holland Hinneken House lag er prima bij

ek5

Leida en Jim van Rijsewijk hadden lol om van de vrachtwagenklep af te springen,ideaal

ek4

Oefenen voor de bonte avond, Leida deed heel schattig de danspasjes voor. Zij zit op jazzdance dus ze weet het wel…….

ekoef

Judith super over 6c

ek5a

Simone goed over de in-uit, de lastige waterhindernis

ek6

Edith goed achterover bij 5b, helaas ging het toch mis in de landing

ek7

Anouk over 4b

ek7a

Simonne Tuyterlaars over het alternatief bij de in-uit van het water

ek7b

Vanaf deze heuvel kon je bijna de hele cross zien, heel gaaf

ek8

Renske over 10b

ek10

En Renske bij de wateruitsprong

ek11

De meiden zaterdagavond in hun `Bavaria`pakje

ek12

Zondagmiddag, oeps hoe komen we nu thuis…

ek14

Yes op de boot richting Duinkerken, alles kwam goed

ek15