Geen Olympische Nominatie voor Nederland

Helaas het is het Nederlands eventingteam niet gelukt om een Olympische Nominatie af te dwingen op het EK in Luhmuhlen.

Elaine Pen die geweldig 14e werd, Tim (28e), Raf (36e) en Merel (44e) hebben ervoor gestreden en zijn 7e geworden in de landenwedstrijd met 217 strafpunten. Zweden werd vierde en hiermee hun kwalificatie voor Londen met 199,2 punten. Dus 19 strafpunten minder zou al voldoende zijn geweest. Maar zo rekenen de andere niet gekwalificeerde landen ook.

Jan van Beek (34e) en Andrew Hefferman (27e) reden individueel netjes de wedstrijd uit. In de breedte groeit de sport want zes Nederlandse deelnemers op een EK en alle zes in de einduitslag is super.

Van de elf deelnemende teams lukte dat alleen Nederland en Ierland. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Italie, Spanje, Switserland, Belgie en Polen hadden allemaal een uitvaller in de cross of tijdens de veterinaire keuring.

Complimenten voor Nederland!

Vandaag zei een Duitse verslaggever op de tv dat Bettina Hoy met Watermill Stream in 1997 de laatste Europese kampioen was van Duitsland. Erg leuk want in 1991 reed Alice deze Watermill Stream in Luhmuhlen. Waar blijft de tijd!

De EK titel is zowel met het team als individueel terug naar Duitsland, Michael Jung won op een geweldige manier het goud. Als regerend wereldkampioen moest hij het wel even doen. Respect!

 Alice in 1991 tijdens haar eerste 3* met Watermill Stream in Luhmuhlen. Eind 1992 kocht het DOKR de volbloed voor Bettina. Ze reed er in 1996 mee op de Olympische spelen van Atlanta en werd zoals eerder genoemd een jaar later Europees kampioen in Burghley.

ws1

Arie de Vroet van eventingphoto.com maakte gisteren deze foto. Arie bedankt!
Weer bij een heg in Luhmuhlen……………20 jaar ouder….

Luhmuhlen