NK Vijfjarige eventingpaarden

Het NK voor vijfjarige eventingpaarden in Ermelo was afgelopen donderdag een succes. Reclame voor de sport en veel publiek. De crossroute was veranderd en dat was een hele verbetering.

Alice reed Belmondo, de Padinus x Julio Marinier van Jan Cees Vogelaar. In het terrein kreeg ze de 4e score met allemaal achten. Tijdens het springen viel er een balk op hindernis twee. Voor de stap en de draf kreeg ze 14 punten en voor de galop 16. Gedragenheid ook 14 en de algemene indruk een 7. Voor haar exterieur kreeg ze een 7,5. Hiermee won Belmondo de 7e prijs.

Onze grote slungel Bob the Builder, Roven xx x Randel Z, mocht ook mee. Hij meet inmiddels al 1.78, dat valt niet zo op omdat hij lekker smal is, maar zijn lange benen zitten hem soms nog in de weg.

Bob deed het super in het terrein en kreeg voor zijn galop een 8. Hij twijfelde even bij de waterinsprong wat 3 strafpunten kosten en hierdoor kreeg hij ook lagere punten voor zijn gehoorzaamheid. Tijdens het springen had hij een balk op hindernis 7 en de laatste viel naar beneden. Hij gaf Alice een zeer goed gevoel en springt in het terrein uit tempo erg goed. Wat een vermogen!

Omdat hij nog slap is kreeg hij in dressuur niet veel punten. Hiermee eindigde Bob op de 17e plaats.

Nienke van Roekel won met de leuke Coral Estate Bring it on. Gefeliciteerd!

Gerald Arts werd derde met zijn eigen gefokte Bon Jovi. Rolling Stone is de vader en die heeft met Alice de 2* van Varsseveld en Breda gelopen. Daarna is hij naar Ierland verkocht. Erg leuk dat zijn zoon derde werd. 

Anouk, Jacky en Arie bedankt voor de foto’s.

Bob the Builder tijdens de dressuur

v1a

Leida en Jantien werden verwend met een grote lollie…..

v1

Bob in de springring

v6

En in het terrein

v7

v8

v8

Belmondo deed het ook heel goed

v2

v3

v4

v5

Vanaf de nieuwe brug kon het publiek alles zien.

v9