Peter Parker wint de eventingcup van 2011

Peter Parker, de negenjarige volbloed van Yvonne Koornstra en Ramon van Reine heeft de eventingcup gewonnen.

Peter Parker kwam in oktober 2008 uit Engeland en was nog nooit op een wedstrijd geweest.

In 2009 reed Alice haar eerste wedstrijd met hem in Etten Leur. Daar werd hij direct tweede in de klasse L. In dat jaar volgden er vele tweede plaatsen in de klasse L en M.

In 2010 kreeg hij last van kankergezwellen tussen zijn achterbenen en werd daaraan geopereerd. Ondertussen groeide het gezwel bij zijn rechteroor ook behoorlijk. Hier kon toen niets aan gedaan worden. Het gezwel bij zijn oor is er twee keer vanzelf afgevallen. Alice reed Peter Parker altijd met een oornetje zodat je het lelijke gezwel niet zag.

In 2010 werd de overstap naar de klasse Z gemaakt. Hij werd toen tweede in Helvoirt bij de internationale CIC*. In Ysselsteyn tijdens de KNHS kampioenschappen ging de dressuur mis, verder maakte hij geen fouten, de 6e prijs was voor hem. In Barchem werd Alice tweede met hem en in de eindstand van de eventingcup werd Peter Parker ook tweede met maar vier resultaten.

2011 begon goed, hij won Chaam. In Etten Leur gingen Alice en Peter Parker heel hard onderuit in een bocht. Gelukkig liep hij fijn in Marbach waar een 6e prijs werd gewonnen.

Op de plek bij zijn oor werd speciale zalf gesmeerd en het is ongelooflijk maar er is bijna niets meer te zien van het gezwel bij zijn oor. Nu kan Alice hem zelfs zonder oornetje rijden.

Hoogtepunt van het jaar was het winnen van de CIC** van Breda. In Varsseveld liep hij ook fantastisch. Ysselsteyn en Hattem werden gewonnen. Hierdoor was de overwinning in de eventingcup een feit.

Klik op onderstaande link voor de eindstand in de competitie.

http://knhs.nl/objects/00025966.pdf

Ramon en Yvonne, heel hartelijk gefeliciteerd! We hebben nu al zin aan volgend seizoen. Hopelijk kan de overstap naar 3* gemaakt worden. De tijd zal het leren.

OzzieSaumur11c

April 2010

Os130410

November 2011, welverdiende rust in de wei. We hopen dat het plekje bij zijn oor zo mooi blijft……….

ozzienov

De laatste wedstijd van het seizoen in Hattem

h3