Terugblik op seizoen 2011

In 2011 reed Alice 41 crossen met 11 verschillende paarden. Het 5 jarige NK in Ermelo is ook meegeteld. Met vier paarden reed ze maar 1 cross, Belmondo en Bob the Builder op het 5 jarige kampioenschap en met Coral Estate Mitok en Zinadja. In 2010 reed ze 37 crossen.

Het EK en Boekelo waren gestelde doelen die niet bereikt zijn. Alice vond Coral Estate Mitok nog niet ervaren genoeg voor een EK in 2011. Coral Estate inversteerde in Vadrouille en Solo van Raf Kooremans. Deze bruine had met Raf in 2009 al een EK gelopen.

In Saumur tijdens de CCI*** werd de EK kwalificatie gehaald nadat Alice Vadrouille pas 10 weken had. Alice wilde hem wat fitter hebben en alles liep op schema. Helaas verdraaide hij zich in Hunxe eind juli waardoor een oude blessure weer opspeelde. Geen EK dus. Nederland wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Coral Estate Bounty ontwikkelde zich goed met Alice tijdens 3* wedstrijden. Alice wilde met hem naar Boekelo. Eind augustus kwam er heel onverwachts een Italiaans meisje van 18 jaar wat goed kon rijden. Ze kocht hem en werd gelijk derde in het Italiaanse kampioenschap voor junioren. In Cameri in oktober wonnen ze de 5e prijs in de lange 1*. Erg leuk dat ze er goed mee rijdt. We hopen dat ze samen nog veel succes hebben.

Coral Estate Mitok liep fijn in Bredeneek in de CIC**. Hij was mee naar Marbach voor de 3*. Hij voelde in de middendraf niet fijn en Alice besloot hem niet te starten. Na onderzoek bleek hij iets kleins bij zijn kogel te hebben. Hij heeft een sabatical gehad want Alice dacht dat ze met Bounty naar Boekelo kon. De rust heeft hem goed gedaan. Hij is nu volop in training en we werken relaxed naar Boekelo want al de kwalificaties zijn al binnen.

Peter Parker hield de eer van de stal hoog door de eventingcup te winnen. Door zijn overwinningen in Chaam, Breda, Ysselsteyn en Hattem was hij de beste van Nederland. Peter Parker mag volgend jaar de overstap naar de 3* gaan maken.

Coral Estate Ayo heeft zich ook goed ontwikkeld. Hij heeft Varsseveld de 1* gelopen en liep fijne Z wedstrijden. Hij begint erg goed te springen, dus dat is top! De tijd zal het leren hoe het volgend jaar met hem gaat.

De andere jonge paarden gaan ook fijn en we hebben nu al zin aan volgend seizoen. De nieuwe aanwinst Coral Estate Harry Belafonte zet hopelijk ook zijn beste beentje voor.

Gert reed met Bob the Builder ook een paar fijne L sgw’s. Als Bob zo fijn blijft gaan kan hij volgend jaar de overstap naar de M maken.

Wij bedanken onze zeer trouwe sponsoren Coral Estate, ACSI, Anky tecnical casuals, Country Mill, Cavalor en de eigenaren Jan Cees Vogelaar, Yvonne Koornstra en Ramon van Reine voor hun fijne samenwerking.

Natuurlijk mogen we onze medewerkers op stal niet vergeten te noemen. Opperstalmeester Pa Naber,  Amber, Renske, Benthe, Tessa, Joaenne, Joanne, Carmen, Chantal en vele stagiaires. Alberdina die vaak meegaat naar wedstrijden en “losse” meiden die af en toe eens meegaan. Allemaal erg bedankt!

Op naar 2012!

Peter Parker in Breda goed over de punt.

br7