Coral Estate Ayo derde van Gelderland

Vandaag werden de Gelderse Kampioenschappen springen verreden in Manege Luxool te Nijkerk. Om half 8 vertrokken Alice en Benthe bij – 15, het wordt dus al warmer, vorige week was het – 20.

Om deel te nemen aan de Gelderse moest je selektiewedstrijden rijden in de regio. Medewerkster Benthe stond in de klasse B vierde reserve, maar mocht toch rijden. Ze reed super! Foutloos in de eerste ronde en in de barrage de 2e hoogste score voor stijl. Maar helaas viel de laatste balk. Hierdoor viel ze buiten de prijzen want er waren wel 30 barrageklanten.

Coral Estate Ayo was geselekteerd in de klasse L. Hij liep twee fijne foutloze manches. In de barrage deed hij ook super zijn best, maar verloor nog wat tijd in de krappe wendingen. De laatste lange lijn deed hij super uit snelheid. Op de laatste steilsprong werden veel fouten gemaakt. Alice was trots op Ayo en een derde prijs was voor hem.

Het L kampioenschap werd gewonnen door de 15 jarige Melony van Manen met de KWPN goedgekeurde hengst Nassau. Erg leuk dat dit ex internationale paard op zijn 17 jarige leeftijd nog veel lol heeft. Een genot om te zien. Henrieke Boonzaayer werd tweede met haar eventingpaard Vital.

In 1981 reed Alice mee op haar pony Eminent tijdens de opening van Manege Luxool. Daarna zijn er heel wat uurtjes in die manege doorgebracht.  Altijd leuk om weer terug te zijn.

AyoNijkerk