Succes in Fontainebleau!

Het was een fantastisch weekend in het Franse Fontainebleau voor de Nederlandse eventingsport.

Gisteren werd het Nederlands eventingteam tweede in de landenwedstrijd op 3* niveau. Elaine, Tim, Merel en Andrew hebben hiermee de deelname aan de Olympische Spelen van Londen afgedwongen. Fantastisch!

Alice reed Coral Estate Mitok in de CIC* om er weer lekker in te komen. Hij liep een zeer goede dressuurproef. De juryleden waren het niet helemaal eens want bij een jury stond Alice 3e en bij de andere 51e.  De  score was 43,7. Misschien kwam dit doordat Alice als eerste moest starten om half 9…

Hij sprong een super nul ronde en liep in de cross simpel foutloos in de tijd. Hij is klaar om weer 3* te lopen. Een 7e prijs was voor hem.

Peter Parker begon ook heel goed in de dressuur. Voordat de contragalop ingezet werd maakte hij een mooie wissel. Dit was helaas niet de bedoeling. Hij was even dwars en vond het lastig om weer in de contra aan te galoperen. De score was -52,5.

Tijdens het springen viel er een balk en in de cross ging hij super rond. Een 43e plek was voor hem. Er deden 109 combinaties mee aan deze korte 1* wedstrijd. Peter Parker gaat nu een lange 2* lopen in het Duitse Radolfzell eind april.

Alice reed met een zeer goed gevoel naar huis.

Franca, Joaenne, opperstalmeester pa Naber en Chantal hebben thuis de boel goed draaiende gehouden. Opa en oma Lozeman hebben op Leida en Jantien gepast in het weekend en door de weeks hebben opa en oma Naber opgepast. Allemaal heel hartelijk bedankt!

Benthe met Peter Parker voor de keuring

a064

De stallen

a067

Coral Estate Mitok tijdens het losrijden

a070

Gert kwam vrijdagavond met Wouter Stehouwer kijken. Wouter doet de oa de eventing internationale inschrijvingen voor de KNHS, op de achtergrond de watercombinatie.

a077

Yes, tweede! SUPER!!!!

a082

Peter Parker mocht de prijs van Coral Estate Mitok ophalen.

a085