Reservekampioenschap voor Coral Estate Ayo

Zaterdag werden op het KNHS centrum in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen indoor springen gehouden. Alice had deze winter aan de voorselecties deelgenomen met Coral Estate Ayo. Op de regiokampioenschappen in Nijkerk werd hij derde.

Hierdoor was hij geselecteerd voor de nationale. Alice was niet erg gemotiveerd omdat Coral Estate Ayo al aan het eventingseizoen was begonnen. Nu moest hij weer binnen springen.

In de klasse L reden er maar liefst 28 foutloos, in het toch niet al te makkelijke parcours, van de 47 starters. Dus dat werd gas geven in de barrage. Ayo sprong extra en Alice kon overal een galopsprong minder rijden. Het was de eerste keer dat Ayo zo’n snelle barrage liep. Zijn tijd was 28.61. Tot dan toe was de snelste tijd 32 seconden.

Alice wist dat het sneller kon want in de wending van 9 naar 10 was Ayo even uit balans. De 17 jarige Bo Cranen uit Boekel scheurde rond in een tijd van 28.02. Alice was heel trots op Ayo zijn reservekampioenschap.

Het was een nuttige dag want Alice had Coral Estate Mitok meegenomen om daar bij de buitenbanen dresuur te trainen. Losrijden en dan in een andere dressuurbaan de 3* proef aan elkaar rijden. Alice had een zeer goed gevoel over hem. Daarna reden Gert en Alice beiden nog een jong paard. Ze leren veel als ze mee van huis gaan.

Springen als een springpaard kan hij wel!

alice220212