Twee dagen eventing in Maarsbergen

Vrijdag gingen Gert en Franca naar de eventingwedstrijd in Maarsbergen.
 Stagiaire Franca maakte haar B debuut met haar Zumba. De dressuur ging redelijk, in het springparcours was ze de weg even kwijt en in de cross ging ze een keer iets te hard waardoor ze de bocht niet kon halen. Een leerzame dag voor haar!

Gert reed in de klasse B met de jonge Coral Estate Curacao. Deze talentvolle bruine ging prima, foutloos gesprongen en een fijne foutloze cross. De dressuur ging redelijk. Gert reed HC maar anders hadden ze een 4e prijs gewonnen. Goed gedaan!

Bob the Builder mocht ook een rondje B HC lopen omdat Gert zaterdag de hele dag op de bestuurdersdag van de KNHS in Utrecht moest zijn. Bob ging top en zou eigenlijk 2e zijn geworden. Wat een leuk paard.

Zaterdag ging Alice met Benthe naar Maarsbergen. Wat een prachtige cross en super weer. Benthe kreeg 63 strafpunten in dressuur, sprong een balk en reed een goede cross foutloos in de tijd.

Alice had Zinadja meegenomen. Deze energieke merrie liep haar 2e sgw en haar 1e van dit seizoen. De dressuur ging redelijk, bij het springen viel de laatste balk en in de cross was ze ontstuimig. Alice was af en toe de rem en het stuur kwijt maar ze keek nergens naar en kan hard lopen.

Coral Estate Harry Belafonte was in Chaam en Etten Leur kijkerig dus Alice vond het wel nuttig dat hij nog een keer M HC kon lopen. Wow wat blijft hij kijkerig. In een relaxed tempo rondrijden gaat wel maar dan vallen zijn ogen bijna uit zijn hoofd. Hij liep foutloos maar Alice moest er hard aan drukken. Harry moet maar iets van Zinadja mee hebben!

Helaas liep de dag niet leuk af omdat Alice haar vader met zijn paard viel bij de waterbak. Bijna de laagste hindernis van de cross reed pa verkeerd aan, zijn paard viel waardoor pa hard op de grond smakte. Hij bleef liggen en was even buiten kennis. Gelukkig kwam hij snel bij en had hij alleen last van zijn schouder.
In het ziekenhuis zijn er foto’s gemaakt maar gelukkig is er niets gebroken. De banden van zijn schouder zijn verrekt en zijn arm zit in een mitella. Helaas kan pa nu niet mee naar Italie en Radolfzell. Heel jammer voor hem! Sterkte!!

Gert en Bob the Builder

maarsb1

Alice op Zinadja en Benthe op haar All in One

mb3

Merle ging weer gezellig mee om te helpen, Leida en Jantien vonden het ook weer leuk!

mb4

Coral Estate Harry Belafonte, Miriam bedankt voor de actie foto’s.

mb1

P1050692

Pa Lozeman ging super door het terrein tot de hindernis na het water, heel jammer.

mb2