Wow, al veel driesterren kilometers gemaakt.

Franca vroeg aan Alice hoeveel 3* paarden ze had gehad. Nou dat zijn er heel wat. Dat het er 20 zouden zijn had Alice zelf ook niet gedacht.

Jaren geleden waren de kwalificatie eisen nog niet zo moeilijk. Toen kon je nog via een goede 2* in Breda naar Boekelo. Dat zou nu niet meer kunnen.

In 1991 reed Alice, toen  20 jaar, Luhmuhlen en Boekelo met Olympic Watermill Stream. Begin ’92 ging Alice met Eddy Stibbe mee naar Engeland om daar te trainen voor de OS van Barcelona. In oktober ’91 had Alice haar been gebroken toen ze thuis van een jong paard viel. In Engeland brak de plaat in Alice haar been  ivm metaalmoeheid, dus moest ze weer terug naar Nederland. Einde van dat jaar reed ze het  EK van de Young Riders in Compiegne. Daarna werd Watermill Stream helaas verkocht aan het Duitse DOKR. Bettina Overesch reed met hem de Olympische Spelen van Atlanta en werd in 1997 Europees Kampioen in Burghley. Alice was erg trots want zij had Watermill Stream vanaf haar 16e opgeleid. Dat was niet makkelijk want Alice heeft veel met hem beleefd.

In 1992 kreeg Alice Rutchens Prelude aangeboden van Martin Lips. Prelude had het WK van Stockholm gelopen in 1990 en Martin had andere paarden. Alice reed hem in Boekelo foutloos binnen de tijd rond. Dit was de 2e cross die ze met hem reed.

In 1993 regelde Liesbeth Mekkering een sponsor. Twee paarden werden er gekocht. Met John Henry en Time Out reed Alice weer mee op niveau. Time Out liep in 1994 het WK in Den Haag. Met John Henry won Alice dat jaar de Hippiade in het Z springen.

In 1995 reed Alice Kiwi Dream naar een 6e plaats in Luhmuhlen, daarna liep hij het EK in Pratonie del Vivaro. Ook hij werd jammer genoeg verkocht aan het DOKR. Kiwi Dream liep in 1996 ook mee op de Olympische Spelen van Atlanta. Herbert Blocker reed hem. Kiwi Dream liep later een EK voor de junioren met Vivian Kurst. HIj werd in Schenefeld 2006 gehuldigd voor al zijn goede dingen. Alice werd ook bij deze emotionele huldiging betrokken. In Radolfzell 2012 heeft Alice nog met meneer Kurst gesproken. De nu 27 jarige Kiwi Dream loopt fris en fruitig in de wei. Erg leuk!

Alice heeft toen een syndicaat van eigenaren bij elkaar gezocht. Royal Kiwi werd als jong paard gekocht en het verhaal van hem is bekend. Hij heeft 3 EK’s gelopen, 1999, 2001 en 2003. En hij liep Badminton en Burghley foutloos. Hij loopt nog steeds in de wei bij Alice haar ouders. De Olympische Spelen van Sydney zaten er toen niet in omdat Alice “alleen” was in Nederland. Ze reed in 2000 Burghley.

In die jaren reed Alice Better Times van Leon de Wolf ook op 3* niveau. Deze volbloed van de renbaan kwam bij Alice toen hij nog nooit had gesprongen. In 1998 werd Alice 12e met hem in Boekelo. Leon bracht hem helaas bij Karin Donckers.

In 1998 kwam er weer een sponsor op Alice haar pad. De Nieuw Zeelandse volbloed Clark Kent werd gekocht voor haar. Dit was haar droompaard. Hij heeft heel veel gewonnen oa het Nederlands Kampioenschap in 2000. In 2001 werd hij 4e in de zware wereldbekerwedstrijd in Martinvast. Alice wilde met hem in Athene rijden. Eind 2002 werd er een chip bij zijn kogel verwijderd. Toen hij opstond uit de narcose brak hij zijn achterbeen en overleed. Wat een verdriet!

In 2002 kwam Royal Diplomacy in training van de firma Kebo. Gert reed hem in het begin van het seizoen. Alice reed foutloos met hem in Boekelo.

Begin 2003 kwam Archimedes van de belg Kurt Hendricx op stal. Kurt had met Archimedes in Sydney gereden. Op het EK in Pau, 2001 en tijdens de WK Jerez, 2002 was hij gevallen. In Fontainebleau 2003 waren ze het vertrouwen in elkaar kwijt. Kurt vroeg of Alice hem wilde rijden.  Alice reed foutloos met hem in Saumur. Gelukkig herstelde Royal Kiwi van zijn griffelbeenbreuk (tijdens de laatste selectie voor het WK van Jerez 2000 brak hij deze. Royal Kiwi won toen nog de 7e prijs in Carvertitz) Hij ging in 2003 het EK in Punchestown met steeple! foutloos rond. Gert reed dat jaar met Baxter het EK. The first ever married couple to complete the Europeans!

Eind 2003 mocht Alice Crackerjack van Marieke Mulder lenen om in Nichelino punten te halen voor Athene. Crackerjack won de 10e prijs in Italie en hierdoor had Alice weer punten verdiend voor Athene.

In november 2003 kwam de volbloed VA Fox van de Engelsman Rodney Day op stal. Met hem werd Alice in Barroca in 2004 6e in de lange 3*. Alice had genoeg punten om deel te nemen aan de OS van Athene. Van het NOC/NSF moest Alice top 10 rijden in Luhmuhlen. Ze werd 17e en dat was niet goed genoeg, dus helaas geen Athene. VA Fox loopt nog steeds en deed dit jaar nog mee aan de 2* in Portugal met een Portugees.

De grote Ier Baxter van Rolf Bax kwam als jong paard bij Gert en Alice in training. Gert werd in 2001 15e in Boekelo en in 2002 12e. In 2003 reed Gert het EK met hem. Alice nam hem over om punten te scoren voor Athene. Dat lukte want ze werd 8e in Nichelino. In 2004 werd Alice 8e met hem in Boekelo en hiermee Nederland Kampioen. Baxter werd daarna verkocht aan Carl Bouckart.

De volbloed Hugoke van de belg Lieven Tsjoen stond in 2004 bij Alice in training. Ze reed de WK voor 7 jarige met hem. In 2006 vroeg Lieven of Alice hem 3* wilde rijden in Barroca. Dat ging goed en Hugoke won de 4e prijs in de lange 3*. Daarna ging Lieven hem zelf rijden.

In 2005 kreeg Alice het adhd dressuurpaard Plutos (Ulft x Erdball xx) van Engie Kwakkel in training. Plutos liep Z2 dressuur maar dat was niet zijn ding. Hij had teveel energie. Toen hij bij ons op stal kwam had hij nog nooit gesprongen. In 2007 liep hij Boekelo rond. Plutos had een moeilijke rug en twee erg verschillend voeten. Hierdoor kon hij het werk lichamelijk slecht aan. Voor zijn inzet kreeg hij een 10. Dat paard wilde altijd werken. Hij ging terug naar Engie.

In 2006 vroeg Tim Collins of Alice zijn Nieuw Zeelandse volbloed Mr K Star wilde rijden en verkopen voor hem. Alice vond het een fijn paard en met het oog op de WK van Aken werd Mr K Star door een aantal eigenaren gekocht voor Alice. Er moesten nog 2 lange 3 sterren gereden worden voor dat wk. Alice werd 12e in Saumur en 3e in Strzegom. Hij blesseerde zich aan zijn achterbeen. Heel jammer, dus geen WK.

Doordat Alice in 2006 veel goede internationale plaatsingen had,  met Hugoke, Mr K Star, Plutos, Ring Leader en Kanita, stond ze 9e op de wereldranglijst!

Tom Cruise II van de Engelse eigenaresse Sue Somner was het volgende 3* paard van Alice. Alice werd in 2008 Nederlands Kampioen met hem in Boekelo. Hij stond 2e na dressuur maar kreeg in de cross een langsloper. Er waren geen betere Nederlanders dus de titel werd gewonnen.
In de winter ging hij helaas terug naar Sue, toen Alice hem in april 2009 pas terug mocht was de tijd erg kort. Alice werd 8e met hem in Wiesbaden maar hij was niet helemaal gezond. Dus geen EK in Fontainebleau dat jaar. Tom ging terug naar Sue.

In 2008 kochten Gert en Alice Bounty van zijn fokster Els Smit. Gert heeft hem netjes opgeleid en Alice reed er in 2011 driesterren mee in Fontainebleau, Marbach en Saumur. Daarna werd hij verkocht aan een Italiaanse junior.

Coral Estate kocht in 2011 Vadrouille en Solo van Raf Kooremans. Alice had gehoopt met hem een goede teamprestatie neer te zetten op het EK. De kwalificaties werden gehaald in Marbach en Saumur. Helaas kwam er een oude blessure boven. Vadrouille is nog bij ons op stal en is weer fit. Hij moet een nieuw baasje krijgen die er lekker in de langere klassen mee kan rijden.

Coral Estate Mitok kwam in 2007 als 6 jarige op stal. Alice heeft hem rustig opgeleid en hij liep in 2010 Boekelo. Alice vond het EK te snel voor hem omdat hij niet relaxed genoeg was. In 2011 heeft hij niet veel gedaan en dat is mentaal erg goed voor hem geweest. Sinds afgelopen winter wordt het echt een fijn paard. Alice had een topgevoel thuis. Fontainebleau ging begin dit jaar vanzelf in de 1*.
In Vairano werd dat fijne gevoel bevestigd en Mitok liep een super wedstrijd. Hij werd 6e in de lange 3*. Alice gaat nog leuke dingen beleven met Mitok want dankzij Coral Estate zal hij niet verkocht worden. Na 5 jaar werk kunnen de vruchten geplukt worden.

Dat maakt het totaal van 3* paarden op 20!