CIC*** Wiesbaden

Donderdagmorgen vertrokken Gert, Benthe en Alice al vroeg naar het Duitse Wiesbaden. Peter Parker mocht voor de eerste keer 3* lopen en Coral Estate Mitok zou ook in deze rubriek meelopen.

Donderdagmiddag heerlijk getraind met beiden paarden en ze voelden top. Vrijdag voor de keuring had Alice Coral Estate Mitok gereden en hij liep geweldig. Over de harde straat draafde hij super. De keuring was op een gravelpad. Mitok had een misstap en moest naar de holdingbox. Daarna moest hij nog een keer draven, hij werd afgekeurd. Alice heeft in haar 25 jarige carrière nog nooit mee gemaakt dat een paard bij de 1e keuring werd afgekeurd.

Heel diep zuchten en weer verder want over 1,5 uur moest Peter Parker zijn dressuurproef lopen. Gelukkig deed hij super zijn best en de score was -45,8. Niet slecht voor zijn 1e 3* proef. Hiermee stond hij op een 13e plaats.

Daarna weer heerlijk met Mitok gereden. Gelukkig voelt hij super. Jammer dat hij niet mocht deelnemen! Op naar Bramham over 2 weken. Sandor, de fokker van Mitok was helemaal uit Hongarije gekomen om Mitok aan te moedigen. Hij was natuurlijk ook teleurgesteld dat Mitok niet meedeed. Hij vond Mitok  super lopen en vond het leuk om hem weer te zien. Sandor had een vierjarige meegenomen die Alice kado heeft gekregen van hem. Deze vosruin heet Gaga en is familie van Mitok. Weer een avontuur.

In de middag was het springen. De grote entourage in de springpiste was voor veel eventingpaarden spannend. Zo ook voor Peter Parker. Hij sprong oxer nr 3 naar beneden, de middelste van de driesprong, hindernis 8 en de laatste. Pff, wat een dag. Weer een leermoment.

Zaterdag was de cross country. Peter Parker deed het super. Alice reed op het hoofdterrein verkeerd. Met het verkennen was het nog niet afgezet, Alice moest in het begin rijden en had geen tijd om te kijken hoe de touwen gespannen waren. Dit kosten zeker 10 seconden. Kon er ook nog wel bij!

Gelukkig sprong Peter Parker de cross met gemak rond en kon Alice toch met een goed gevoel afsluiten. De eerste kwalificatie voor Boekelo is binnen. Alice eindigde hiermee op een 19e plaats.

Joaenne, Franca en Chantal hebben thuis de stal draaiende gehouden, opa en oma Naber hadden Leida en Jantien te logeren en oma Lozeman had haar kleindochters vanaf vrijdagavond. Allemaal bedankt voor jullie hulp!

De actiefoto’s zijn gemaakt door Hanna van eventingphoto.com. Dank je wel!

Losrijden

w1

De mooie wedstrijdring voor het slot van Wiesbaden

w2

Heel tevreden met de proef

peter-parker-dressage

Benthe was ook trots. De stallen waren erg krap, beetje weinig ruimte midden in de stad. De vrachtwagens stonden ook een paar kilometer verder op een industrieterrein. Erg lastig, gelukkig reed er een shuttle service heen en weer en hadden we fietsen, maar handig was het niet.

w3

Hindernis 7a en na een rechterbocht 7b. De wagen hindernis 8 kwam ook snel erna, dit was de eerste test.

w4

Smalle, hoge en brede bakken op drie galopsprongen voorwaarts, ging super!

w5

De wateruitsprong met weer een smalle erachter

w6

w7

w8

De losrijbaan voor de echte ring, hier voorlangs richting de springring

w9

Via hindernis 23 door het strodorp onder de jurytoren door het gigantische springterrein op.

w15

w16

Hindernis 24 op het hoofdterrein, Peter Parker vond dat makkelijker dan de “losse” balken

peter-parker-cross

peter-parker-cross2

De punt 27 a met daarna een smalle was lastig, Peter Parker pakte het fijn aan.

w17

w18

w19