Nuttige dag vandaag

Vandaag hebben Gert, Benthe en Alice op het Flevoconcours gesprongen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Flevoruiters en gehouden op het prachtige terrein van Jan Cees Vogelaar in Lelystad. Complimenten aan de organisatie! Het zag er super uit en alles was erg ruim opgezet. Het mooie weer maakte het compleet.

De paarden sprongen goed. Alice reed met Coral Estate Blondy in de BB. Ze wordt sterkter in haar lijf en gaat steeds fijner. Ze landt nu mooi in balans. Ze sprong een goede foutloze ronde. Ze is klaar voor de B maar Alice moet nog even een startpas regelen.

Benthe reed met haar andere paard Lex voor het eerst een wedstrijd. Ze werd 5e in de B dressuur en had een balk op de laatste hindernis in het BB springen. Een prima wedstrijd debuut.

Gert reed Coral Estate Curacao. Hij kreeg een balk op oxer nr 6 in de klasse B. De jonge Ier ontwikkeld zich goed en springt met veel vermogen. Wat een leuk dier!

Coral Estate Harry Belafonte sprong een balk een steilsprong 4b. Jammer van die balk want hij gaf Alice een zeer goed gevoel in het L parcours.

In de klasse M reed Alice met Coral Estate Ayo. Hij sprong super. Helaas viel steilsprong hindernis 5 naar beneden. Peter Parker deed ook goed zijn best. Een fout op oxer nr 2 en de laatste van de driesprong gingen eraf. Coral Estate Mitok had na zijn goede prestatie in Italie even een rustigere periode gehad.
Hij heeft de laatste tijd veel dressuurtraining en conditiewerk gehad. Een beetje gymnastiekwerk thuis voor het springen. Hij was veel te gretig met losrijden. Hij voelt zich fit, dus dat is mooi. Door de muziek, de andere paarden en alle entourage wordt hij erg enthousiast.

In het M springen had hij haast. 4c en de overbouwde sloot werden verlaagd. Daarna mocht hij nog een rondje Z lopen. Toen was hij fijner. Alice reed dicht bij oxer nr 2. In de M reed ze de lijn van 2 naar 3 heel makkelijk op 5 galopsprongen. Nu wilde ze het op 6 doen. De achterste balk van de oxer nr 2 viel, daarna keurig op 6 galopsprongen naar hindernis 3.
De tweede van de 3 sprong werd nu verlaagd, Alice kwam iets te traag in. Verder sprong hij extra. Het was een super voorbereiding voor volgende week Wiesbaden.

Mitok en Peter Parker lopen daar beiden de CIC***. Het zal Peter Parker zijn 3* debuut worden. Hij is er klaar voor.

De dressuurring voor het Slot van Wiesbaden. Er is ook Global champions tour springen daar, Alice heeft er zin aan. Voor meer info over Wiesbaden: http://www.pfingstturnier.org/

home_bild