Dressuur en springen zit erop

Coral Estate Mitok heeft zijn beste beentje voorgezet hier in het Engelse Bramham. Het heeft heel veel geregend en de bodem werd erg slecht.

Het losrijden was vreselijk. Hier in het heuvelachtige park is niet veel vlak terrein te vinden, dus ook het losrijterrein was helemaal kapot gereden. Ik moest als 88e dressuur rijden en de A/C lijn was een diepe goot. Mitok vond dat niet fijn. Met appyeren moest je eroverheen en iedere diagonaal. Hij maakte geen fouten maar het beeld was minder mooi. We kregen -47,7 strafpunten en stonden daarmee op een 25e plaats.

Vandaag was het springen. De lange 3* cross was bezig en daar hadden veel paarden last van. Mitok vond het ook erg spannend. Hij sprong super. Hij sprong ruig over de triple bar, daarna verlaagde hij helaas de steilsprong. De laatste hindernis ging jammer genoeg ook naar beneden. In het tussenklassement staan we 25e. Tim staat met Concrex Oncarlos als 2e Nederlander op een 37e plaats.

Voor de Nederlanders was het een rare dag. Jan van Beek en Bridget springen normaal super maar kregen nu 7 balken. Raf Kooremans was in de war met de bel van de andere ring en startte helaas voor de bel. Gelukkig mag hij morgen wel crossen.

Morgen is het weer een nieuwe dag en er moet hier veel gebeuren, het is hier geen dressuur en springwedstrijd!

Het losrijden voor dressuur, Mitok zijn staart omhoog gebonden, anders zou deze helemaal vol met modder komen

bd1

bd1a

De klim terug naar de stallen

bd2