CIC Hunxe

Donderdagmiddag vertrok Alice met Carmen Holtslag en vier paarden naar het Duitse Hünxe. Vrijdagmorgen was het de beurt aan Pepper voor de dressuur in de CIC*, hij liep een nette proef en deze werd beloond met 49 strafpunten. Vorige week was er een 15 jarig Italiaans meisje voor hem geweest, zij kon er erg fijn mee rijden. Donderdagavond voor Hünxe hoorde Alice pas dat zij hem wilde kopen. Alice besloot, na overleg met zijn eigenaar Ramon van Reine, om hem verder niet meer te starten, volgende week zal Pepper gekeurd worden.

Coral Estate Harry Belafonte was kijkerig in de dressuurring en wilde slecht naar C, -56 in dezelfde CIC* rubriek was het resultaat. Zaterdag was hij nog maar twee galopsprongen uit de startbox en staakte  in volle galop terug richting stal, hierdoor startte Alice ruim een minuut te laat. De start lag naast de stallen op een open veld, dus dat was lastig.
 Toen hij eenmaal opdreef was waren de hindernissen geen probleem.  Achter de laatste hindernis was het een erge drukte door de dierenarts en veel rond stappende paarden, ook dat vond hij doodeng en hij draaide om voor de laatste hindernis. De start en de finish waren het moeilijkst voor  Harry. Zondagmorgen was de keuring geen probleem. Tijdens het springen viel de balk van hindernis 4B, hij eindigde op plaats 49 van de 64 starters.

Coral Estate Mitok mocht mee om een CIC** te lopen. Hij begon met een goede dressuurproef die goed was voor 40,3 strafpunten en een 3e plaats. Roeli Bril was er om de junioren en young riders te helpen, gelukkig wilde hij Alice ook wel even de ring in helpen en dat was fijn. Roeli bedankt!  
Zaterdagmiddag was het de beurt voor Mitok zijn cross. Op hindernis 9A, een smalle hindernis voor de sunken road, was hij erg stout. Mitok schoot er twee keer langs, gelukkig kreeg Alice hem er de derde keer wel over maar het ging nog niet van harte. De rest van de cross liep hij simpel rond, in totaal waren er maar 11 combinaties foutloos van de 33 starters.
Na analyse van het fencerapport bleek 9a de scherprechter van de cross te zijn. 13 combinaties hadden er samen 20 weigeringen en er zijn er 4 de strijd gestaakt.

 De volgende dag sprong hij super in het springparcours, hij kwam niet in de buurt van de balken en gaf Alice een fijn gevoel. Hiermee eindigde hij op de 19e plaats.

Zinadja, de volle zus van Bob the Builder, was mee voor training en gedrpeg zich de afgelopen 3 dagen prima. Joanne Spliethof uit Barchem kwam ook helpen en heeft samen met Carmen goed geholpen. Joanne heeft ook mooie foto’s gemaakt. Bedankt meiden!

Joanne heeft Pepper even aan de longe voor de dressuur

hu1

Coral Estate Harry Belafonte in de dressuurring

hu2

De start was naast de stallen en alles was open richting hindernis 1, het bospad van Maarsbergen was makkelijker voor Harry Belafonte. Gelukkig heeft Alice zondag nog even kunnen trainen

hu2a

17a b en c was ook lastig voor de 2*

hu2b

Gert kwam zaterdag even kijken met Iina en Benthe. Joaenne heeft de stal zaterdag thuis gerund.

hu2c

19 weigeringen en 1 val waren er op hindernis 16, de punt voor de CIC*. Voor Harry Belafonte geen probleem.

hu3

Coral Estate Mitok simpel over de bak nummer 18.

hu3a

De schimmel van Bettina Hoy vond hindernis 3 niet leuk. Voor haar daar einde wedstrijd.

hu4

Mitok extra in het springen

hu5

hu6

Renske Kroeze, de ex working pupil van Alice, won de 12e prijs.

hu7