CIC Breda

Afgelopen weekend was Outdoor Brabant. Wat een evenement! Vierspannen, het WK paramennen, springen, dressuur en eventing!

Alice vertrok woensdagmiddag met 3 paarden. Donderdag was de keuring, ze liepen daar alle 3 super door heen. Peter Parker mocht donderdag zijn proef lopen in de drie ster. Dat deed hij super, -46,2 en een 6e plaats van de 71 deelnemers.

Vrijdag was het de beurt aan Coral Estate Mitok. Inmiddels was het ander weer geworden en het waaide hard. Mitok schrok in de schouderbinnenwaarts en ging in galop, dat deed hij ook in de middendraf. Al met al wat spanning. -54,3 en een 28e plaats.

In de middag ging het echt stormen toen Coral Estate Harry Belafonte aan de beurt was. De dressuurringen zijn lastig in Breda. Het dak van het juryhok klapperde en de ramen trilde. Harry vond het doodeng en wilde bij E niet richting A. De eerste keer ging hij achterwaarts in galop richting C. Toen kreeg Alice hem wel. De tweede keer ging hij weer achterwaarts in galop richting C en Alice kreeg de bel. Voor de eerste keer in haar 25 jarige internationale carriere uitgebeld in dressuur! Hij ging daarna achterwaarts dwars door de hekken in de hoek. Oeps.
Gelukkig kon Alice zaterdag nog springen met Harry, dat deed hij goed. Zaterdagmiddag heeft Alice weer in de dressuurring getraind. Toen was het windstil en ging het een stuk beter. Op naar Varsseveld!

Peter Parker sprong fijn, hij tikte de laatste van de driesprong eraf. Jammer. Coral Estate Mitok sprong met veel power en gaf Alice een topgevoel. Helaas raakte hij hindernis 4 licht en de insprong van de driesprong. Beiden vielen.

Zondag was de cross. Het was een lastige driesterren cross. Veel te springen in een korte tijd. Mitok liep erg fijn. Hij kwam nergens in de problemen. De coffin vond hij lastig maar het ging goed. Mitok kwam op de 20e plaats.

Peter Parker moest foutloos om een kwalificatie te halen voor Boekelo. Alice nam nergens risico en de lange weg bij 18c. Hierdoor kregen ze 15,2 tijdfouten. Hiermee won Alice de 10e prijs. De volbloed van Ramon van Reine en Yvonne Koornstra mag naar Boekelo!

Neeltje, Annemarein en Arie van eventingphoto.com dank jullie wel voor de foto’s!

De dressuurring die Harry doodeng vond. Jammer van de storm, als het windstil was geweest was het een ander verhaal.

b2

Een echte driesterren hindernis, uit de wending na een oxer, hoog, breed en smal…

b1

Stoere Mitok

b3

b4

Harry zondagmorgen in de training, de cross was in volle gang dus dat was nuttig. Na de 2 ster nog even uit de startbox gereden, allemaal therapie!

b15

Mitok goed over 5

b16

 

b6

Relaxed over de smalle in het water, hier waren 10 weigeringen en een val

b7

b5

b8

b9

b10

b11

BRAAF

b12

Peter Parker goed over 5

b17

b13

b14

Zoekplaatje, 18b

b18

b15

b16

Benthe was al vanaf woensdag mee en Joanne kwam zaterdag met Gert. Meiden bedankt! Alles weer inpakken en richting huis

b3a