CIC Varsseveld 2012

Afgelopen weekend reed Alice met vier paarden op Hippisch Festijn Varsseveld.

Alice neemt altijd met heel veel plezier deel aan de mooie wedstrijd. Peter Parker liep in de 2* een hele fijne proef. Hij was lekker ontspannen en het ging vanzelf. De punten vielen tegen. -52,8. Bij 1 jury stond Alice 6e en bij de andere 20e. Dat kan gebeuren maar was wel jammer. Het gevoel was gelukkig top en dat bleef de rest van de wedstrijd ook. Hij sprong foutloos en ging in de cross erg fijn rond. 7 seconden kwam hij te laat binnen. Alice nam nergens risico want wilde een fijne rit hebben. Hiermee won Peter Parker de 3e prijs. Op naar Boekelo met deze volbloed van Ramon van Reine en Yvonne Koornstra!

Coral Estate Mitok deed ook goed zijn best. In de dressuurring had hij af en toe een hakkel. Misschien dat Alice hem iets te lang had losgereden. Dat was jammer want het fijne gevoel van Hunxe en Helvoirt was er niet. -55,6 was het resultaat.
Tijdens het springen en de cross ging het super. Alice kwam 12 seconden te laat binnen, ook voor hem gold dat Alice een fijne rit voor Boekelo wilde hebben. Mitok won de 8e prijs.

Coral Estate Harry Belafonte liep ook fijn dressuur. Hij sprong geweldig foutloos. In het tussenklassement stond hij 5e. Tijdens het losrijden voor de cross was hij gehoorzaam en gaf Alice een megagevoel. Wat kan dat paard galoperen en springen uit tempo! Alice was al een paar keer langs de startbox richting 1 gegaloppeert.
Toen hij in de startbox stond verstijfde hij en wilde er niet uit…………….pff geen beweging in te krijgen. Heel erg jammer dat Harry het niet wilde doen want hij kan alles. Na een paar minuten worstelen kreeg Alice hem wel over hindernis 1. Daarna weer in de staak, dus einde oefening.

Coral Estate Ayo mocht ook weer mee om een 1* te lopen. Hij liep een goede dressuurproef en stond daarmee op een 6e plaats. Hij sprong nul en crosste fijn. Hij kwam 17 seconden te laat binnen, Alice reed niet te dol want de bodem was na ruim 100 combinaties wel wat zwaar geworden. Ayo won de 9e prijs.

Neeltje, Marijke en Eventingphoto.com heel erg bedankt voor de foto’s!

Benthe was zo aardig om vrijdag en zaterdag te komen helpen, want het was wel even druk met vier paarden. Gert kwam zaterdagmorgen. Pascal was voor de eerste keer mee en heeft veel geleerd. Nina Hut, onze trouwe oefencrosshulp maakte haar 1* debuut, helaas had ze twee weigeringen op hindernis 17  maar reed verder fijn rond.

v1a

Peter Parker op de sky jump

v6

v7

De foto van de dag!

v1

v3

v4

Coral Estate Mitok

v2

 

v5

v8

v9