Dat was Boekelo alweer……

Wat gaat het snel, dinsdagmiddag naar Boekelo vertrokken en nu alweer thuis. Coral Estate Mitok en Peter Parker hebben goed gelopen.

Peter Parker moest al als nummer 3 van start op donderdagmorgen. Hij liep een hele fijne nette proef. Hij stond niet goed stil voor het achterwaarts en na het uitstrekken ging hij overkruist. -60,4 was het resultaat en dat viel 10 punten tegen. Helaas. Gelukkig was het gevoel goed en ziet de video er ook prima uit.
In de cross liep hij super. Omdat Alice in het team zat wilde ze perse foutloos. Geen risico genomen en een lange weg bij 22. Met 11 seconden over de tijd en een foutloze rit was Alice erg blij.

Tijdens het springen tikte Peter Parker helaas hindernis 6, de middelste van de driesprong en de laatste uit de lepels. Jammer maar toch heel tevreden over hoe hij heeft gelopen. Er gaan nog leuke dingen gebeuren met deze nog maar 10 jarige volbloed van Ramon van Reine en Yvonne Koornstra!

Coral Estate Mitok liep ook een fijne ontspannen dressuurproef. Adelinde was zo aardig om even met losrijden te komen helpen. Dat was fijn. Alice heeft nog nooit zo’n fijne ontspannen proef met Mitok gereden. Ook bij Mitok vielen de punten tegen. Ja dat is dressuur was de opmerking van Adelinde. Misschien was het inderdaad wel iets te ontspannnen……… -51,6 waren de punten.

Maar in Boekelo is het gelukkig geen dressuurwedstrijd! In de cross moest Mitok door de modder ploeteren. De bodem was als nr 85 een stuk slechter als in het begin. Het regende ook nog eens hard, dus Alice was blij met haar foutloze rit en 14 seconden over de tijd. Bij 22c sprong Mitok ook keurig over de punt.

Tijdens het springen, waarbij hij Alice een topgevoel gaf, viel helaas de middelste van de driesprong en de laatste. Nu eindigde Alice op de 38e plek en de 5e in het NK. Blijven ze liggen dan zou er een 16e prijs zijn en 2e in het NK. Maar zo rekend iedereen! De punten zijn de laatste jaren heel dicht bij elkaar komen te liggen en dat maakt het alleen maar spannender. Peter Parker werd 6e in het NK en 56e in totaal van de 112 deelnemers.

Elaine Pen werd super 9e en Nederlands kampioen, geweldig! Het Nederlands team won de 4e prijs van de 12 landen. Engeland, Amerika, Ierland, Italie, Zweden, Australie, Belgie en Zwitserland bleven we voor. Duitsland won, Nieuw Zeeland tweede en Frankrijk derde.

Donderdag bij mooi weer de cross lopen. Ilonka Kluytmans in de waterbak en Florinoor Hoogland ervoor. Bij deze sprong had Mitok wel even aanmoediging nodig.

b1

vlnr Florinoor, Althea Bleekman, Andrew Hefferman, Ilonka, Elaine Pen en bondscoach Martin Lips

b2

Alberdina Buiskool ging gelukkig weer mee om te groomen. Voor de dressuur bij de stal met Peter Parker met zijn mede eigenaar Ramon. Ramon reed zelf ook een aantal keren Boekelo en was blij dat hij er nu als eigenaar bij was.

ba1a

Koud en bevroren gras op donderdagmorgen tijdens de dresssuur van Peter Parker

ba1

Veel regen en modder met Mitok zijn dressuur, gaat lekker……….

b8

Peter Parker over hindernis 6 met dank aan Neeltje voor alle foto’s!!

b3

Richting 22

b4

b5

b6

BLIJ

b7

Benthe Vermeulen kwam vrijdagavond. Ze heeft ook twee dagen super geholpen want het is erg veel werk. Mitok heel fit aan de finish.

b9

Zaterdagmiddag bij de vrachtwagen een borrel voor familie, vrienden en bekenden, erg gezellig!

ba3

Leida en Jantien vonden Boekelo ook super. Ballonnen gekregen bij de kinderclub, wat een pret!

ba2

Benthe en Alberdina op zondagmorgen voor de keuring, meiden nogmaals bedankt!

ba5

De jury’s en veterinairen keuren Peter Parker

ba5

b10

b11

b11a

b12

Joepie 4e met het Nederlands team! vlnr Elaine, Tim, Alice en Andrew

b13