Terugblik van seizoen 2012

Het is een goed seizoen geweest. Alice is in 38 crossen gestart en reed 32 keer foutloos, dus dat is 84%. 15 x eindigde Alice in de top 5.

Twee maal had ze startproblemen met Coral Estate Harry Belafonte (Hunxe en Varsseveld).
Coral Estate Mitok was stout in Bramham en Hunxe. Ayo vertrouwde de bodem in Castenray niet en de jonge Ier Coral Estate Curacao  sprong in de L in Barchem een keer langs een vlag.

Coral Estate Mitok begon super in Fontainebleau, hij werd 7e van de 109 deelnemers in de CIC*. Daarna werd hij in de lange 3* in Vairano 6e. Helaas werd hij in Wiesbaden afgekeurd tijdens de 1e keuring. Heel raar want Alice voelde tijdens het rijden niets aan hem. Op de harde liep hij super maar op het scheve straatje had hij onregelmatige passen.

Na onderzoek bleek er niets te zijn maar de voorbereiding voor Bramham was niet optimaal. Er zat 12 weken tussen de cross in Vairano. Mitok heeft veel wedstrijdritme nodig. In Bramham staakte hij even bij de coffin. Gelukkig liep hij in Maarsbergen weer fijn en werd 5e in de CIC**. In Hunxe stond hij 3e na dressuur en sprong foutloos maar in de cross wilde hij niet over de smalle richting het hoofdterrein. Erachter zat een sunkenroad. Helvoirt 2*(3e), Breda 3*, Varsseveld 2*en Boekelo 3* gingen super en Mitok won de Doc Horse eventingcompetitie. Het seizoen toch goed afgesloten.

Coral Estate Harry Belafonte is kijkerig, Alice had hem goed aan de loop in de wedstrijden Chaam, Etten Leur, Maarsbergen, Castenray, Nokere en Helvoirt. In Hunxe was de start bij de stallen en Alice kreeg hem moeilijk weg. In Breda was hij tijdens de dressuur heel bang, Alice kreeg hem de proef niet door. Voor het eerst in haar 25 jarige carriere uitgesloten tijdens de dressuur!

In Varsseveld stond hij na dressuur en springen 5e in de CIC** maar hij blokkeerde in de startbox. Gert heeft zich nu ontfermd over Harry en dat gaat gelukkig goed. Hij heeft hem in Barchem M HC gestart en zal hem volgend seizoen uitbrengen. Tijdends de indoors gaat het goed.

Coral Estate Ayo begon top door de Z crossen van Chaam en Etten Leur te winnen. In Castenray vertrouwde hij de bodem niet. In Maarsbergen werd hij 2e in de CIC*. Varsseveld was ook fijn, daar werd hij 9e.

Peter Parker heeft het hele jaar geen fout gemaakt in het terrein. Fontainebleau, Vairona (CIC** 12e), Radolfzell (CCI** 3e), Wiesbaden (CIC*** 19e), Maarsbergen (CIC** 3e), Breda (CIC*** 10e), Varsseveld (CIC** 3e) en Boekelo (CCI***  56e) werden allemaal foutloos overwonnen. Hij heeft zijn kwalificaties dit jaar voor Boekelo gehaald en ook daar gaf hij Alice een super gevoel, hij liep maar 11 seconden over de tijd. Peter Parker werd 4e in de DocHorse competitie.

Zinadja, Pepper, Blondy en Alert zijn dit jaar verkocht en we hopen dat de nieuwe eigenaren er veel geluk mee krijgen.

De vijfjarige Coral Estate Curacao heeft het seizoen goed afgesloten met een 3e prijs in de klasse M van Bathmen. Alice heeft Bob the Builder dit jaar twee keer gestart en twee keer gewonnen, dit waren de klasse M van Barchem en Bathmen.

De doelen voor volgend jaar zijn:De paarden verder opleiden door middel van wedstrijden die bij ze passen. Vertrouwen behouden en rustig aan stapjes verder.

Het EK is in het Zweedse Malmo van 28 augustus t/m 1 september 2013. Peter Parker en Coral Estate Mitok hebben beiden hun kwalificatie.

De tijd zal het leren of ze klaar zijn voor het EK. We hebben nu al zin aan volgend seizoen!