Fontainebleau was super!!!!!

Alice is met een zeer goed gevoel terug gekomen uit het Franse Fontainebleau.

Peter Parker van Ramon van Reine en Yvonne Koornstra mocht het seizoen rustig beginnen en een 1* lopen. Hij was erg gespannen op woensdag en Alice kreeg hem bijna niet van galop naar draf.

Gelukkig hoefde hij pas op vrijdag zijn proef te lopen. Hij liep super. Wim Ernes, de bondscoach van de dressuurruiters, kwam kijken. Hij gaat de eventingruiters helpen met het rijden van proeven. En hij keek hoe de proeven beoordeeld werden.
Hij vond dat Peter Parker fijn liep dus Alice ging met een goed gevoel de ring in. Wim stak aan het einde zijn duim omhoog. Het Olympisch jurylid had gelijk want Alice stond 2e met 43 strafpunten. Er deden er 102 mee!

Zaterdag moest Peter Parker springen en dat ging foutloos. Hij tikte de laatste wel aan, maar die bleef gelukkig liggen. Zondag ging hij als een speer door het terrein, dat is echt zijn ding. Kitty King stond 1e na dressuur en springen maar deed 3 seconden te lang over de cross. Kitty zakte naar een 3e plaats. Hierdoor was de CIC* overwinning een feit!

Gaaf om het Wilhelmus te horen op het enorme terrein!

Coral Estate Mitok deed ook super zijn best in de CIC***. -50 na dressuur en een 26e plaats van de 78 deelnemers. Hij gaf Alice een goed gevoel. In Frankrijk willen ze veel lengte in de hals zien, dus daar moet aan gewerkt worden.

Zaterdag was de 3* cross. Het was een lastige cross. Alice was erg blij dat Mitok zo fijn aanpakte. Nergens een twijfelmoment. Alice deed er 20 seconden te langzaam over wat 8 strafpunten opleverde.
Mitok sprong fijn foutloos de volgende dag, hiermee kwam hij op de 14e plaats. Elaine Pen werd 12e, Raf Kooremans 39e en Tim Lips 47e. Het Nederlands team werd 4e achter Duitsland, Frankrijk en Italie. Maar wel voor Engeland en Nieuw Zeeland!

Benthe Vermeulen ging mee om te helpen, Joanne en Joaenne deden thuis de stal. Gert ging vrijdag vanuit zijn werk naar Frankrijk en was om 23 uur in de vrachtwagen.
Pa en ma Naber haalden Leida en Jantien vrijdagmiddag uit school en brachten ze naar opa en oma Lozeman in Putten. De meiden gingen mee naar de jacht zaterdag en vonden dat prachtig. Zondagavond brachten pa en ma Lozeman de meiden weer in hun bed in Biddinghuizen. Pa en ma Naber kwamen oppassen, Gert was rond 22 uur weer thuis en Alice was om 4 uur in de ochtend in de polder. Mensen allemaal bedankt, zonder jullie hulp lukt het niet.

Mitok tijdens de 1e keuring, lekker fris, Hanna bedankt voor de foto’s

1

Benthe Vermeulen bij de stallen

2

3

Hindernis 4 was al een lekkere brede bak, zoals we ze in Frankrijk kennen. Mitok sprong er met veel gemak over, een fijn gevoel

4

5

Over 6A, ging super en daarna op 2 galopsprongen 6b

5a

Een hele dikke waterinsprong, gelukkig deed Mitok het braaf. Daarna gelijk een in/uit weer het water in.

8

Dit was een erg lastige combinatie, de landing was lager en het stond op ruim 3 galopsprongen. Helaas kreeg Tim een fout op 13b met Oncarlos.

13a

13b

Twee keer twee galopsprongen in een bocht..

16

Een dubbel het water in en dan draaien naar een smalle, super deed Mitok dit.

17

20A/B naar beneden het hoofdterrein op en B er erg schuin achter. Drie galopsprongen voorwaarts……ging ook erg lekker.

20

22

Een heel smal hoekje, 22 B, vlnr Martin Lips, Alice, Mevrouw Ernes, Tim Lips, Raf Kooremans en Wim Ernes

22b

Op zondagmorgen de CIC* verkennen. Hier staan we tussen de in/uit van de 3*.

z1

Peter Parker goed over de hindernis in het water op weg naar de overwinning.

23

Drie oranjejassen in de prijzen in de CIC*. Raf werd 5e en Tim 6e.

z2

z3