Peter Parker 4e in CIC** Bredeneek

Vrijdagmorgen om 3 uur vertrokken Gert, Alice, Yvonne Koornstra  en Joanne Spliethof naar het Duitse Bredeneek voor een CIC**.

Gert moest er vrijdag op tijd zijn, hij ging stage lopen als TD, Technical Deligate. Voor Alice was het ook fijn om er iets eerder te zijn. Als TD controleer je de hoogte en breedte van de hindernissen en de lengte van de cross. Je instrueert de hinderniscontroleurs en je bent verantwoordelijk voor het verloop van de wedstrijd. Een TD staat boven de jury.
Coral Estate Harry Belafonte kon zo mooi even wennen. Alice startte hem weer sinds Varsseveld vorig jaar. Daar wilde hij de startbox niet uit….

Harry krijgt geen krachtvoer meer en Gert heeft hem een half jaar gereden. We trainen hem anders, veel ronder en dieper zodat hij gehoorzamer is. Wat een avontuur met dat paard, hij heeft een moeilijk karakter. Hij kan alles en is kerngezond.

Zaterdag kon er weer getraind worden. De wedstrijd was allemaal op zondag. Coral Estate Harry Belafonte liep een fijne dressuurproef, helaas sprong hij een keer uit de contra galop.

Er deden 31 deelnemers mee in deze afdeling. Harry sprong super, Alice had sinds Varsseveld geen parcours meer gesprongen met hem. Hij sprong super foutloos binnen de tijd. Er waren maar 6 combinaties die dat deden. Binnen een half uur na je dressuurproef moet je springen, een goed systeem. De paarden zijn al lekker los van de dressuur, even ander zadel op en springen maar. Om 14 uur begon de cross.

Harry ging fijn van start in de lastige cross. Bij hindernis 9a/b was hij in de wending erg kijkerig en Alice kreeg Harry niet in de buurt van 9b. Even een volte gereden en toen deed hij het super. Verder sprong hij fijn en gaf hij Alice een goed gevoel. Alice kwam uit op de 23e plaats.

Peter Parker ging weer super in dressuur, -40 en een 5e plaats. Olympisch  Zilveren medaille winnares Sarah Ostholt won met haar topper Wega de dressuur op -30. Zij won de wedstrijd.
Alice was erg blij met Peter Parker zijn springparcours. Hij gaf Alice een fijner gevoel dan in Fontainebleau. Hij liep ook foutloos binnen de tijd, dus Alice had twee foutloze ritten van de zes.

In de cross ging Peter Parker weer als een speer. Hij had de 4e tijd en won hiermee ook de 4e prijs. Sarah won, Julie Wever werd 2e en de Zweed Hannes Melin 3e.

In de andere afdeling werd Ingrid Klimke 1e, 2e en 3e. Ze won met haar Olympische paard FRH Butts Abraxxas.

Jeanet Chardon had de pech dat haar Vienna uitgleed tussen 9a en b, dus voor haar was het daardoor einde wedstrijd. Jordy Wilken reed foutloos en werd 21e. Verder deden er geen Nederlanders mee.

Het was een super leuke wedstrijd en erg gezellig.

Wij danken ook het thuisfront weer voor hun superhulp. Schoonouders, buurvrouw Paulien, Joaenne, Carmen en ouders. Oma Lozeman is zaterdagmiddag met Jantien bij het proefzwemmen geweest. Gelukkig heeft Jantien het gehaald zodat ze deze week af kan zwemmen.

In de witte tent waren de stallen, de vrachtwagen stond mooi dichtbij. Een voordeel als je vroeg komt.

20130413_135629_resized

Gert samen met Christian Zehe, hij bouwde de cross. De punt in een hartvorm waar Alice Harry niet in de buurt kreeg, dit kwam omdat er erg veel mensen op de bult stonden.

20130413_142605_resized

20130413_142257_resized

Naast het water lag nog sneeuw, Jeanet Chardon heeft een sneeuwbal in haar hand. Deze sprong was lastig, een eiland op springen en gelijk een sprong op in/uit. Beiden paarden deden dat fijn.

20130413_144512_resized