Fantastisch Badminton!!!

Wat een geweldig Badminton was het weer. Gert, Alice, Pa Lozeman en Alice haar broer Henk Jan vertrokken vrijdagavond in de camper naar Engeland. Badminton wordt al sinds 1949 gehouden en is de grootste en beroemdste eventingwedstrijd ter wereld.

Leida en Jantien logeerde bij ma Lozeman. Zaterdagmorgen waren we al vroeg in Badminton. We hebben de cross gelopen en dressuur gekeken. Er was veel wind, dat maakte het moeilijk voor de paarden. Zaterdagavond hebben we het gezellig gehad in de Badminton pub met erg veel bekenden. We hadden de camper tussen de vrachtwagens geparkeerd, dat was volgens de organistatie niet de bedoeling, dus we zijn zondagmorgen verhuisd. De  (gratis) overnachting en de gezelligheid zaterdagavond daar namen ze ons niet meer af!

Zondag was de cross, het was super weer, een lekker zonnetje en wat wind. We hebben genoten en ons geen seconde verveeld zoals al jaren in Badminton. Alice komt er al sinds haar 16e en reed er zelf foutloos in 2002 met Royal Kiwi. Toen nog met steeple.

Gelukkig deed er eindelijk weer een Nederlandse mee. Merel Blom en haar Rumor Has It reden een foutloze cross. Zeer goed!! Nogmaals gefeliciteerd Merel.

Het Badminton House bestaat al sinds 1608. Sinds 1682 is er een Duke of Beaufort. Nu is de 11e Duke de president van de wedstrijd. Hij werd in 1959 zelf 2e in Badminton.

Er zijn vier paarden die 7 x geplaatst zijn in Badminton. Dat zijn Ballycotton, Comanche, Over to You in 98, 99, 03,04,05, 06, 07 en Lenamore. Lenamore is nog super fit maar mag niet meer deelnemen omdat hij 20 jaar is. Hij liep er in 05, 06, 07, 08, 09, 10 en 2011. In 2012 liep hij ook super mee op de Olympische Spelen. Respect voor die superpaarden.

Er zijn er ook vier die de wedstrijd 6x uit hebben gelopen. OA Merry Sovereign van Clarissa Strachan in 76, 77, 78, 79, 80 en 81. Clarissa is de moeder van Althea Bleekman die nu in het Rabobank talententeam zit.

Dit jaar waren de bodem en de weersomstandigheden perfect, er reden maar liefst 23 combinaties binnen de tijd. De wereldtop was aanwezig met superpaarden, een genot om te zien!

Zondagavond reden we weer terug en maandagmorgen waren we weer thuis.

Working student Joanne Spliethof reed zondag een M sgw in Castenray en werd keurig 2e. Ze bleef op haar dressuurscore staan, super!

Gezellig op stap met man, vader en broer

bad1

Bij deze lastige open punt sprong Mary King midden over de rode vlag. Ze reed door met werd later tegen gehouden omdat ze gediskwalificeerd was, jammer.

bad4

bad7

Merel Blom aan het losrijden

bad8

En op weg naar de start

bad10

Paul Tapner in de watercombinatie tussen de beiden smalle. Hij reed ook foutloos binnen de tijd met zijn schimmel Kilronan.

bad3

Michael Jung met zijn super Sam, hij staat nu bovenaan na dressuur en cross. Vandaag is het springen, spannend!

bad6

Bij alle oversteekplaatsen staan keurig de heren in pak met bolhoed. Het is dan ook een belangrijke taak!

bad2

bad5

William Fox Pitt reed ook weer geweldig rond, deze dubbele schuine hagen waren lastig uit het water

bad9