Tweede en vierde in Maarsbergen

Coral Estate Ayo en Coral Estate Harry Belafonte liepen super in Maarsbergen.

De internationale eventingwedstrijd wordt op het prachtige landgoed van Maarsbergen gehouden. Vrijdag ging Alice al dressuur rijden en springen met Coral Estate Ayo. Hij deed dat super. -49,7 na dressuur en een foutloze springronde. Dit was goed voor een tweede plaats in de tussenuitslag.

Ayo was sinds vorig jaar Varsseveld niet meer op een eventingwedstrijd geweest, dus hij mocht zaterdag eindelijk weer crossen. Dat deed hij super foutloos en binnen de tijd. Hiermee bleef hij tweede. Tim Lips won deze CIC* wedstrijd met de mooie schimmel Bayro.

Vrijdag mocht Coral Estate Harry Belafonte zijn dressuurproef doen in de CIC**. Hij deed dat braaf en maakte geen fouten, soms komt hij nog iets te diep, maar Alice is al heel blij als hij gehoorzaam is. -51,4 was de score en een voorlopig 18e plaats van de 42 deelnemers.

Carmen Holtslag, ons buurmeisje en zondaghulp, ging vrijdag ook mee. Zij maakte haar CIC* debuut met haar Dutch Cirosa Z. Ze reed een nette dressuurproef maar sprong helaas 2 balken. Zaterdag maakte Carmen zelf een fout op 10b. Hiermee kwamen ze op een nette 25e plaats terecht.

Zaterdagmorgen deed Leida mee aan de First Eventing Challenge, deze ochtend was geweldig. Heerlijk om al die jonge kinderen te zien! Boyke deed het prima, Leida deed het springparcoursje in draf. Het crosje ging prima in een klein handgalopje. Leida won de 5e prijs.

Zaterdagmiddag moest Coral Estate Harry Belafonte springen in de CIC**. Hij was weer erg kijkerig, (wat hij nooit af zal leren) maar bleef bij de les. Hij sprong foutloos. Alice ging rustig van start met hem, het was wel hard werken maar hij liep een fijne foutloze cross met maar 4,8 tijdfouten. Hiermee won hij de 4e prijs! De cross ging veel over bospaden, dus dat was super voor Harry. Het zal op het open veld in Renswoude wel wat lastiger worden, maar we gaan de uitdaging aan.

Het was een lange dag zaterdag, we vertrokken om half 8 en kwamen in de avond om half 11 thuis. Na Maarsbergen hadden we een stop in Nijkerk waar een familie reunie was van de familie Lozeman. Deze begon om 3 uur maar wij waren er om 20:30. Was leuk om vele nichten en neven weer te zien. De paarden stonden prima op de wagen met een zak hooi voor hun neus.

Met dank aan Hanna van eventingphoto en Ton van Foto4u voor de mooie foto’s.

Harry B tijdens de dressuur

harrybmaarsb (2)

Vrijdagmiddag samen met Carmen even dressuur kijken, schuilen voor de regen onder de bomen.

maarsbcar

Coral Estate Ayo sprong een heerlijke ronde, wat een fijn dier!

ayomaarsb3

Leida in de ereronde

leidaereronde

leidaklaar

leidamaarsb2

Een bijzondere breekboomtest, vlnr Benthe, Jantien, Leida, Joanne en Henrieke. De meiden hebben allemaal super geholpen.

maarsbboom

Ayo heerlijk over 4a

ayomaa4

En over de een na laatste

ayomaarsb

Harry Belafonte over de smalle voor het eerste water

harrysmal

harrywater

Alice was blij dat hij fijn aanpakte, een super sprong over de wagen.

harrybfijn