2 x 2e + 1 x 3e = geweldig!

Alice is met een zeer goed gevoel thuis gekomen uit Renswoude. Daar werd een internationale eventingwedstrijd gehouden.

Woensdagmiddag vertrok ze met drie paarden. Michelle de Waard ging mee om te helpen. In de avond was de keuring. Daar liepen ze fijn doorheen. Donderdag moest Coral Estate Harry Belafonte dressuur lopen voor de lange 2*. Hij gaat steeds fijner en kreeg -51,1 en stond daarmee op een 18e plaats van de 36 deelnemers.

Vrijdag was het de beurt van Peter Parker. Hij ging fijn in de 3* en maakte geen fouten. Dat was goed voor -45 en een 1e plaats!

Vrijdagavond was er een wedstrijd voor 5 en 6 jarigen. Coral Estate Curacao liep in de zes jarige rubriek mee. Hij sprong een balk en was kijkerig maar super braaf en stoer in de cross. Hiermee won hij de 3e prijs. Hij heeft erg veel geleerd in Renswoude want Alice heeft hem daar heerlijk getraind. Zondagmiddag heeft ze hem nog in het terrein gereden en bijna dezelfde cross als vrijdagmiddag gedaan. En sommige dingen herhaalt. Wat een fijn dier met veel vermogen en macht!

Zaterdagmiddag was de lange 2* aan de beurt. Coral Estate Harry Belafonte is een bijzonder dier en blijft een project. Soms sluit hij zich helemaal af. Alice vind het een mega uitdaging om hem te kunnen rijden. Op het juiste moment been en daarna gelijk weer de druk eraf zodat hij zelf gaat. Tussen 3 en 4 was het even lastig om langs de fietsenstalling te komen. De hindernissen zijn voor de atletische Harry geen probleem. Voorbij de muur van Max komen was ook een uitdaging.

Het is Gert zijn werk dat hij het zo goed doet, want Alice gaat er niet mee naar buiten, Gert doet het conditiewerk. Hij kwam maar 2 seconden over de tijd binnen, terwijl hij wel een halve minuut verliest door zijn kijkerigheid. Het is en blijft een uitdaging met deze super atleet die heel goed kan galopperen en vanuit hoog tempo geweldig springt.

Peter Parker mocht aan het einde van de dag in de 3*. Het begin was lastig met (te) veel combinaties. Hij had het er moeilijk mee maar bleef super zijn best doen. Na de sloot hindernis 9 reed Alice om de punt hindernis 10 omdat hij erg gespannen werd. Hij werd kijkerig op de punt, terwijl dat normaal zijn hobby is. Na de dolfijn ging hij weer super en Alice reed hem rustig naar het einde. Hierdoor wel 16 tijdfouten en de 6e tijd. Alice wilde hem niet afbluffen. Het is en blijft een super paard!

Zondagmorgen was de keuring geen probleem. Alice stond met Harry Belafonte 8e na de cross. Hij sprong geweldig nul, wat maar 3 combinaties deden, en steeg daardoor naar de 2e plaats. Geweldig!!!

Peter Parker moest dit jaar voor het eerst na de cross springen. Alice was super trots op hem want hij liep 1 van zijn betere parcoursen. Foutloos!!! Hij heeft dit jaar nog geen fout in de cross en het springen gemaakt. (Fontainebleua, Bredeneek, Wiesbaden en deze wedstrijd). Nu dit vast zien te houden.

Peter Parker werd super tweede achter Elaine Pen met haar Vira, het is zeker geen schande om van hun te verliezen.

We bedanken Hanna van Eventingphoto, Annika en Neeltje voor de foto’s.

Coral Estate sponsorde het evenement en in de 3* moest er over de dolfijn gesprongen worden voor de Coral Estate beach, leuk gedaan!

ce

Coral Estate Harry Belafonte tijdens de dressuur

Alice Naber-Lozeman (NED)

Coral Estate Curacao op weg naar zijn 3e prijs bij de 6 jarigen

rwier

Het was een aangename verrassing om ons expaard Coral Estate Bounty te zien. Gert heeft hem opgeleid en tot 2* gereden. Alice reed hem in 2011 3* waarna hij aan een Italiaanse junior (die heel goed kan rijden) is verkocht. Ze reed met hem de CCI** en haalde haar kwalificatie voor het EK Young Riders. Hij liep een super cross en sprong een balk. Geweldig om hem na bijna twee jaar zo goed terug te zien. Hij was wel wat witter geworden. Asia Porrini werd keurig 19e met hem.

rwbounty

Harry Belafonte liep super door de lastige coffin, wat een topgevoel, hem op een normale manier bij de afzet krijgen is het lastigst…..

rwhb1

Goed het water in

rw1

Harry zijn hobby, hard over een heg, daarna weer langs hindernissen is moeilijker

rw2

Peter Parker over de lastige coffin

rw3

Carmen Holtslag, hier op zondagmorgen met Harry Belafonte,  kwam Michelle aflossen. Benthe Vermeulen kwam vanaf vrijdagavond helpen, meiden bedankt!!!! Joaenne Verzijden hield thuis alles draaiende, al met al weer een heel team van mensen. Schoonouders die vrijdag de meiden uit school opvingen en oma Lozeman die de meiden vrijdagavond in Biddinghuizen na de avondvierdaagse ophaalde. Dank jullie wel allemaal.

rwcarmen

Peter Parker sprong super, wat een inzet heeft dat paard.

rwozzspr1

rwprijs

Leida laat Peter Parker lekker grazen bij de stallen, de meiden gingen gezellig met mama mee terug in de vrachtwagen

rwleida