Het EK voor de Landelijke Ruiters

Maandagmorgen om 3 uur vertrekken Gert, Alice, Leida, Jantien en Joanne naar het Oostenrijkse Laintal.

Gert is chef de mision voor het EK team van de Landelijke. Eens per twee jaar wordt dit EK georganiseerd. Dit jaar is er ook een open wedstrijd bij. Alice start Peter Parker en Coral Estate Harry Belafonte in de CIC** en Joanne Spliethof gaat met Avalona de CIC* rijden.

Benthe Vermeulen komt oppassen hier in Biddinghuizen. Haar vriendin Sandra komt ook helpen en Irene is er op maandag en dinsdag, dus dat komt helemaal goed.

Gert reed in 1985 al in Oostenrijk het EK van de Landelijke. Toen startte hij Porter. In 1999 won hij met Kito een bronzen medaille in Oostenrijk. Toen was de wedstrijd in Feldbach. Dit werd al snel Feldbagger want het regende de hele week.

In 1987, toen was Alice 16, zaten Gert en Alice samen in het team. Toen reden er drie junioren in dat team. Alice reed dat jaar twee EK’s. Later dat jaar werd ze 7e in Pratonie del Vivaro met Why Not tijdens het EK junioren. Maud Aats en Anton van de Schans reden ook beiden twee EK’s. William Fox Pitt won toen zilver en Tina Gifford werd 6e. Nu heet ze Tina Cook en won ze brons tijdens de Olympische Spelen van Hong Kong.

Dit jaar zijn er drie Young Riders bij, Nienke van Roekel, Larissa Hartkamp en Jordy Wilken. Verder bestaat het team uit Richard Kaptein, die regelmatig terreintraining bij Alice komt doen. Richard is een zeer goede springruiter die voor de fun een paar jaar geleden aan de eventing begon.

Marcella de Kam, Judith Janssen, Remco Brouwens en Vera Grevelink zijn de andere teamleden. We hopen dat het een succes wordt.

De deelnemende landen zijn: Engeland, Belgie, Zwitserland, Oostenrijk, Tjechie, Denemarken, Duitsland, Hongarije en Nederland.

De voorplaat van de Landelijke Ruiter van 1987. De zestal proef maakt het EK erg bijzonder. Anton van der Schans, Maud Aarts, Gert Naber, Alice Lozeman, Frans vd Nieuwelaar en Karen Galema. De kleine actiefoto is Alice met Why Not.

1EKLR

Alice als 16 jarig meisje uit de cross, Gert luistert naar haar verhaal. Verder op de foto, Cees de Feyter, Alice haar ouders en haar zusje Janneke en broertje Kees, waar blijft de tijd!!

1eklrsite

Gert en Kito op de cover van de Paard&Sport, de opvolger van de Landelijke Ruiter. Yes een bronzen medaille!

kitopens