Goed terug uit Normandie

Gisterenavond zijn Gert en Alice teruggekomen uit Normandie. Daar was het testevent voor de WK van volgend jaar.

Donderdagnacht om half 3 kwamen Gert en Alice aan. Benthe, Ad en Silvie hadden alles super verzorgd, waarvoor veel dank! Vrijdagmorgen Peter Parker getraind en hij voelde super. Om half 2 moest Alice haar proef rijden. Ook dat ging prima.

Ze kreeg een scoren van 52,8 en dat viel een beetje tegen. Er zat behoorlijk verschil tussen de jury’s, ze stond 11e, 12e en 33e. In totaal stond ze 17e. Er waren er wel meer die erg veel verschillen hadden. Alice haar gevoel was goed, dus daar gaat het om.

Zaterdag voelde Peter Parker fijn tijdens het losrijden. Hij begon ook heel goed in de cross, maar op sommige sprongen voelde het minder. Hij was niet zo fijn als normaal. Bij hindernis 20, de punt uit het water, keek hij helemaal niet mee en kreeg Alice een langsloper. Heel raar want normaal is hij super gefocust.

Alice reed de cross rustig uit en kwam nog maar 1 seconde te laat binnen. Zijn hartslag daalde heel goed en hij leek ok. Vijf minuten later ging zijn hartslag omhoog en was hij erg opgetrokken.

Alice trok hem terug uit de wedstrijd zodat de veterinairen hem pijnstillers konden geven. Zijn bloed werd onderzocht en dat was gelukkig allemaal goed. Veiligheid voor alles! Later op de dag leek hij weer fit. Zondag zijn we naar huis gereisd en hij kwam goed de wagen af. Vandaag draafde hij ook heel fris en hij loopt lekker in de wei.

Al met al toch een goed gevoel over de wedstrijd. Deze week wordt Peter Parker goed nagekeken, Alice is mega zuinig op deze volbloed met zijn topkarakter. Ze zal er alles aan doen om hem volgend jaar topfit te hebben voor het WK, het is er prachtig.

1.690.000 euro wordt er geinvesteerd aan de cross….wow

4

vlnr Benthe, Ad, Althea, Gert, Silvie. Bondscoach Martin Lips kon zijn knie niet buigen ivm hechtingen, met een segway van Cavalor de cross verkennen ging ook.

5

5 b en c, dit deed Peter Parker super

5b

10 a en b, een punt op vier galopsprongen in een bocht, ging ook prima

10

12 a b en c. B en c waren 2 smalle sprongen in het water. Althea Bleekman kreeg helaas een langsloper op c.

12

18 en 19a, twee schuine huisjes het water in. 19b de wateruitsprong en in de verte nr 20 de punt uit het water, hier kreeg Alice een langsloper

19

Deze een na laatste combinatie ging prima

23

Een prachtig geprepareerde bodem

24

Vanuit het tweede water opweg naar de volgende

999126_602864963097158_1706559667_n

Altea Bleekman tijdens de keuring op zondagmorgen

25