Topweekend in Helvoirt

Donderdagavond vertrok Alice met de Argentijnse Vicky en Carmen Holtslag naar Helvoirt.

Buurmeisje en zondaghulp Carmen Holtslag reed voor de tweede keer een internationale wedstrijd met haar Dutch Cirosa Z. De keuring was geen probleem op vrijdagmorgen. In de avond reed ze een fijne dressuurproef. Dutch mag nog iets stiller in de aanleuning worden, maar daar wordt aan gewerkt. -56,1 was de score en hiermee stond ze op de 65e plaats van de 99 deelnemers.

Tijdens het springen op zaterdag viel helaas 9b en de laatste hindernis. Zondag ging ze als een speer door het terrein, hiermee klom Carmen op naar een 44e plaats. Het was een super ervaring voor haar en ze heeft Alice goed geholpen, dank je wel.

Coral Estate Curacao maakte zijn 1* debuut. Hij deed het super. Alice was blij dat ze met deze grote bruine in een grote dressuurring kon rijden. -51,5 was het resultaat en een 35e plaats. Hij sprong super foutloos. Wat een machtig gevoel geeft dat paard! Hiermee klom hij op naar de 16e plaats in het tussenklassement.

In de cross was hij gretig en sterk. Alice vond de eend het water in te moeilijk voor een 6 jarig paard wat zijn 1e 1* liep, dus daar nam ze het alternatief. Dit kostte tijd, maar dat gaf niets want Curacao wordt rustig opgeleid. Ze kreeg 12 tijdfouten en kwam hiermee op een 31e plaats. Alice was erg tevreden over hem.

Coral Estate Harry Belafonte was tijdens de dressuur erg afgeleid omdat ernaast het springen aan de gang was. Daar moet hij maar aan wennen maar het betekende wel dat hij een paar hele grote fouten maakte. Tijdens de eenvoudige wissel stond hij stil en wilde even niet meer, dat was dus een 2 en in de middengalop maakte hij twee hele mooie wissels maar die werden niet gevraagd, dus weer een 3. -57,4 en een 28e plaats van de 71 deelnemers.

Hij sprong goed maar was zoals gewoonlijk kijkerig. Alice kan er steeds beter mee omgaan en weet nu bijna waar de knoppen zitten. Maar alles komt heel precies bij hem. Hij sprong foutloos.

Gelukkig kwam Gert zondagmorgen zodat hij bij de start van de cross kon helpen. Harry speelt met de hindernissen maar tussendoor blijft het lastig. We blijven oefenen. Harry was gehoorzaam op de sprongen en gaf Alice een goed gevoel. Hij was ondanks zijn extra meters tussen de hindernissen maar 1 seconde over de tijd. Er waren er maar 5 binnen de tijd. Hiermee won Harry de 6e prijs!

Zaterdagmorgen kwam onze nieuwe workingstudent Rosa met Leida en Jantien. Leida reed mee met de Bixie, we hadden haar Bingo ook meegenomen. Opa Lozeman reed ook mee in de 1*, dus 3 generaties op hetzelfde evenement. Erg leuk. Pa Lozeman reed een foutloze cross en werd 71e met zijn Wishfull Thinking.

Al met al dus weer een topweekend. Wij danken Irene en Iona voor het werk thuis.

Carmen en Vicky vrijdagmorgen voor de keuring van de 1*

h1

Carmen tevreden over haar dressuurproef

h2

De lastige eend het water in..

h3

De smalle in het water was alleen voor de 2*, Harry deed dat super!

h4

Drie generaties

h5

Rosa helpt met naverzorgen van Bingo

h6

Carmen blij naar de cross, haar moeder is ook trots!

h7

Opa Lozeman op zijn 69e een foutloze 1*! Eventingphoto dank voor de actiefoto’s.

h8

Broer Henk Jan reed ook foutloos

EP1308255184

Coral Estate Curacao springt goed het water in

h9

Curacao kijkt heel goed mee, wat een fijn paard!

h10

Coral Estate Harry Belafonte door de bocht

h11

Astrid dank voor deze foto via de Wats App van Harry Belafonte

IMG-20130825-WA0000_resized