Geweldige tijd in Zuid Afrika!!!

Gert, Alice, Leida en Jantien vertrokken maandagavond 16 december naar Zuid Afrika. Daar wonen twee zeer goede vriendinnen.

In 2010 hebben Gert en Alice al besloten om in 2013 daar Gert zijn 50e verjaardag te vieren. Het was een topvakantie, hieronder een foto impressie.

Wow wat een tong, een hele tamme giraf. We kwamen aan in Johannesburg. Eduard Lugard haalde ons van het vliegveld. Zijn dochters rijden eventing en Alice heeft hun twee dagen geholpen. Dit was in een park vlakbij zijn stallen. Heel toevallig zijn Gert en Alice in 2007 ook daar geweest, toen stonden Andre zijn paarden daar. Eduard was zo aardig om ons voor ruim twee weken een mooie auto mee te geven, waarvoor nogmaals dank!

aza1a

Daarna gingen we de ouders van Maud Aarts bezoeken, zij hebben een prachtig huis bij Vaalwater in de bush. Ze wonen op een 800 ha landgoed tussen de dieren, geweldig! Dit was ons uitzicht vanuit ons bed…..

aza2

Deze prachtige zebra’s liepen in de tuin

aza1

Daarna weer terug naar Johannesburg om een bezoekje te brengen aan Mykela. Zij was twee jaar geleden drie weken bij ons op stal. Erg leuk om haar ouders, oma en zusje te ontmoeten, ze namen ons mee naar Maropeng.

aza3

Daarna door naar Greytown waar Marie Jose en haar man Peter sinds 2005 wonen. Marie Jose ging in 1985 al met Gert mee naar het EK van de landelijke en zat vroeger bij Gert in de klas in Harderwijk. Daarna is ze vanaf Alice haar 16e altijd mee geweest naar grote wedstrijden. Ze vond het dan ook erg leuk toen wij verkering kregen omdat ze ons beiden goed kende. Op het EK junioren in Rome groomde ze en Maud Aarts reed toen ook mee. Maud woont sinds 2000 in Zuid Afrika. Met ons allen aan de kerstlunch, heel bijzonder! Marie Jose haar 87 jarige moeder was ook gekomen ter ere van Marie Jose haar 50e verjaardag. Mirko, de broer van Marie Jose en zijn dochter hadden haar meegenomen want ze is slecht ter been. Het was super gezellig!!
Vlnr, Gert, Alice, Marie Jose, Joke (MJ haar moeder), Peter, Maud en Brett de vriend van Maud.

aaaza

Toen naar Howick, ongeveer een uurtje van Greytown naar Maud. Natuurlijk moesten we de Howick falls bekijken, wow wat mooi.

aza4 (2)

Ben je in Zuid Afrika, zie je foto’s van jezelf.. Twee maal EK junioren gereden samen met Maud, in 1987 en 1989. Beiden keren was Marie Jose mijn groom.

aza5

Naar een volbloed race, heel gaaf!

aza4

Long time friends, mega toevallig dat ze beiden in Zuid Afrika wonen.

aza10

Het feestje voor Gert en Marie Jose hun verjaardagen bij Maud op het terras inclusief een Abraham.

aza11

aza11a

Heel indrukwekkend de vrouwen die kwamen zingen

aza12

Maud had twee ochtenden lessen geregeld, leuk om te doen. Heerlijk in de zon en een mega mooi uitzicht tussen de bergen.

aza6clinic

Op oudjaarsdag deden we een Canopy tour, de 5 jarige Jantien ook in haar eentje via de kabels naar beneden, ietsje anders dan de kabelbaan in de speeltuin van Biddinghuizen…..

zaf2

Via 8 kabels naar beneden, soms kon je het einde niet zien.

aza13

Leida

zaf1

Gert

zaf3

Halverwege even een groepsfoto, de broer van Marie Jose en zijn dochter staan er ook op

zaf4

Alice, ook nog even van het superuitzicht genieten

zaf5

Maud

zaf6

Het Oud en Nieuw feestje was ook weer erg gezellig met een duik midden in de nacht

aza14

Mykela kwam voor beiden feestjes en moest op oudjaarsavond oliebollen eten!

aa

Lekker opwarmen bij het vuurtje

aza15

Donderdag waren we weer thuis. Wij danken Renske Kroeze en haar vriend Max voor hun goede zorgen op het bedrijf. Hun hadden vier paarden meegenomen en bij ons in de buurt wedstrijden gereden. Irene en Cor ook super bedankt voor jullie zorgen. Alles is super gegaan terwijl we wegwaren.

aza16

Oeps thuis ook een Abraham….

aza17