Terugblik op 2013

Het is al een week 2014, we kijken uit naar komend seizoen, maar terugblikken kan geen kwaad.

Door de drukke werkzaamheden ivm de vakantie was het er nog niet van gekomen om een jaarlijks verslagje op onze site te zetten.

Alice is vorig jaar naar 36 eventingwedstrijden geweest. Ze werd 7 x 1e, 8 x 2e en 4 x 4e.

Ze is in 32 crossen gestart en reed 27 keer foutloos. De reden van het niet starten was 2x in Norg met jonge paarden, toen was het te nat. In Varsseveld had Curacao een warme kogel en Harry hoefde daar niet te lopen ivm wedstrijd een week later.

De vijf fouten waren twee maal met Harry Belafonte, twee maal met Wiseguy en een keer met Peter Parker in Haras. Hij voelde toen niet fit en keek niet eens naar de punt het water uit.

Over het springen is Alice erg tevreden. Alice is in 33 parcoursen gestart en reed er 30 foutloos. Dank je wel Rob Ehrens!
Peter Parker sprong er alleen in Boekelo twee af. 4A en 5, verder heeft hij het hele jaar super gesprongen.
Curacao sprong twee balken in Chaam in de L, hij was veel te fris en hij sprong een balk in Bathmen. Verder hebben alle paarden overal foutloos gelopen, dat is een zeer goed resultaat. Alice is blij als ze dit komend jaar kan evenaren.

De grote domper van 2013 was natuurlijk het hartprobleem van Coral Estate Mitok. Hij liep super in de wereldbekerwedstrijd van Fontainebleau waar hij 14e werd van de 78 starters. Alice dacht na 6 jaar werk, tijd, geld en energie eindelijk hem voor elkaar te hebben. Helaas………….Hij is naar stal van Roekel gegaan als springpaard.

Coral Estate Ayo liep super in de CIC* van Maarsbergen, hij werd daar 2e. Helaas kreeg hij een kleine blessure. Omdat Alice niet denkt dat hij in de toekomst 3* gaat lopen is in goed overleg met Coral Estate besloten hem als springpaard te verkopen. Ook hij staat sinds begin december op stal bij van Roekel. Nienke heeft er vorige week al mee gewonnen. Super, ga zo door!

Bob the Builder liep drie wedstrijden waarvan hij er twee won (Chaam M en Ysselsteyn Z) en 1x 2e werd. Hij is in oktober verkocht aan een Poolse Young Rider die er heel veel plezier van heeft. We hopen hem dit jaar eens tegen te komen, dat zou leuk zijn.

Wiseguy van Astrid Baxter was soms stout maar wist van zijn 6 starts  3 wedstrijden te winnen. (Vlietland L, Wieringerwerf en Norg beiden M) Het is de bedoeling dat hij dit jaar de overstap maakt naar de CIC*.

Coral Estate Curacao ontwikkeld zich super. Hij heeft alle 8 de crossen foutloos gelopen. Hij heeft nu twee Z crossen gelopen. Het CIC* niveau zal dit jaar bevestigd worden en hij zal zelf aangeven of hij aan het einde van het seizoen klaar is voor een stap hoger. Aan zijn inzet en vermogen ligt het niet!

Coral Estate Harry Belafonte heeft in het begin van het jaar 2 Z crossen (Chaam en Etten Leur) met Gert gelopen. Dat ging prima. Alice heeft hem 5 2* crossen gereden waarvan 3 foutloos. Maarsbergen 4e, Renswoude 2e en Helvoirt 6e. Hij mag op 2* niveau beginnen en hopelijk kan hij dan de overstap naar 3* maken. Het doel is om in Boekelo te starten met hem. Time will tell.

Peter Parker deed het super afgelopen jaar. Drie maal is het Wilhelmus voor hem gespeeld: voor de overwinningen in Fontainebleau 1*, Laintal 2* en de Nederlandse titel in Boekelo.
Hij werd 2e in de CIC*** van Renswoude en in Varsseveld CIC**.
Het doel met deze volbloed van Ramon en Sabine van Reine en Yvonne Koornstra voor 2014 is het WK in Haras. Dat is al over 33 weken! Via 2* wedstrijden zullen we weer naar 3* niveau gaan. We gaan er alles aan doen om hem zo te managen dat hij kan pieken op het WK.

Zonder de hulp van Alice haar zeer trouwe sponsoren kan het allemaal niet. DANK JULLIE WEL Coral Estate, ACSI, Cavalor, ANKY kledinglijn, Country Mill en Devoucoux!!!

Het thuisfront, Gert en de meiden, ouders, schoonouders,de vele stagiaires, andere tijdelijke krachten, Joanne Spliethof, Benthe Vermeulen, Carmen Holtslag, Alberdina Buiskool en Irene Lubbe allemaal zeer veel dank voor jullie super inzet.

Op naar 2014, Coral Estate Curacao heeft er zin aan!

EP1306296183

Wiseguy, soms eigenwijs guy

EP1306305699 - kopie

Peter Parker in zijn element in het terrein

734400_712867012061195_1840128994_n