Weer terug uit Nieuw Zeeland

Vanmorgen is Alice  thuis gekomen uit Nieuw Zeeland.

Na het succes van de volbloed Peter Parker wilde zijn mede eigenaar Ramon van Reine weer investeren in een volbloed. Marieke Schildkamp die Alice afgelopen zomer heeft geholpen heeft veel contacten in Nieuw Zeeland omdat ze er bijna een jaar gewerkt heeft.

Marieke was al sinds begin december in Nieuw Zeeland en heeft zo een goede voorselectie kunnen maken.

Martin Lips ging mee want vier ogen zien meer als twee. Alice zocht jonge paarden, Martin keek naar wat oudere en meer ervaren paarden voor Tim.

Maandagavond de 13e vertrokken Martin en Alice. Via Londen, Singapore, Sydney, Auckland vlogen we naar Christchurch op het Zuidereiland. Helaas had het vliegtuig vanuit Sydney vertraging waardoor we de aansluiting naar Chirstchurch hadden gemist en waren de koffers er niet. Woensdagavond laat haalde Marieke ons pas van het vliegveld.

Donderdag en vrijdag veel paarden bekeken op het Zuidereiland. Via Christchurch vlogen we naar Wellington. Daar in de buurt stond Marieke haar auto. Zaterdag zijn we naar een wedstrijd in Levin geweest. Dat is handig want dan kan je gelijk 30 paarden bekijken zonder te hoeven reizen.

Daarna hebben we op het Noorder eiland veel paarden gekeken. In totaal hebben we er 39 op locatie gezien. Alice heeft er wel bijna 30 gereden. We hebben super dieren gezien. Marieke blijft voorlopig nog in Nieuw Zeeland en zal een aantal keuringen regelen. Welke er precies deze kant op komen is spannend, wordt vervolgd……

Dinsdag vlogen we via Hong Kong, Londen weer terug naar Amsterdam. 31 uur onderweg…..Het was een drukke maar zeer leuke tijd!

Dankzij Gert, Irene, Cor en pa en ma Naber liep de stal en het gezin thuis op rolletjes, dank jullie wel allemaal!!

Marieke die goed werkt heeft verricht. Hier op de farm van Maurice Beatson en Sally Clark. Daar hebben we een nacht gelogeerd. Om half 7 in de morgen lieten ze ons zien waar hun paarden opgroeien. Hun farm is 900 ha.
Sally won individueel zilver op de olympische spelen in Atlanta met haar Squirrel Hill. Alice kent haar nog vanuit die tijd want heeft toen veel met haar gereden. Super leuk om haar weer te zien. Alice was al voor de 4e keer in Nieuw Zeeland en kwam vele “oude” bekende tegen. In 1990 kocht Alice er al 6 die toen met de boot naar Nederland kwamen. Kiwi Dream zat daar bij en liep met Herbert Blocker in Atlanta mee. Pixie Lou zat daar ook bij en is inmiddels 28 jaar en nog steeds fit. Waar blijft de tijd….

20140118_184324_resized

Zaterdag op de wedstrijd in Levin

20140117_215810_resized

Kiwi style

20140118_002116_resized

Op de wedstrijd waren ook schaapdrijfwedstrijden, houthakwedstrijden en een koekjesbakwedstrijd, heel grappig.

20140117_215719_resized

Deze volbloed heeft het brandmerk NL, Nederland, Naber-Lozeman. Deze was helaas aan de kleine kant, wel een leuk paard.

20140118_031621_resized

De volbloed die hier de race wint heeft Alice ook gereden, gaaf paard

20140119_001419_resized

20140119_014918_resized

Op bezoek bij Frazer King. Frazer rijdt 3* en heeft een Nederlandse moeder. Ze komt uit Zoetermeer. Hij gaat in de toekomst waarschijnlijk voor Nederland rijden. Hij had twee leuke 5 jarige volbloeds te koop.

20140119_064630_resized

Wat een prachtig land en wat een mooie plekken! Hier op de plek van Lizzy Brown, zij won vorig jaar Boekelo. Ze was er niet omdat ze in Engeland verblijft om te trainen en wedstrijden te rijden. Op deze plek zagen we weer een mooie volbloed. Helaas sprong deze niet goed genoeg.

20140120_004427_resized