Gert nu officiele FEI TD!

Gert is al enkele jaren op de Nederlandse eventingwedstrijden Technisch Afgevaardigde. Hij heeft hij nu ook de licentie om op internationale wedstrijden Technical Delegate te zijn voor 1* en 2* wedstrijden.
Om dit te behalen is hij afgelopen weekend in Kreuth op een FEI-cursus geweest. De taak van de TD is o.a. begeleiding van de crossbouw en samen met de jury de goedkeuring kort voor aanvang van de wedstrijd en toezicht op de wedstrijd dat de regels en procedures worden gevolgd.

Ook adviseert de TD over het calamiteitenplan en controleert of de faciliteiten op de wedstrijd (stalling, dressuur-, springringen, losrijterreinen) voldoen aan de eisen. Gert heeft hiervoor een aantal malen stage gelopen o.a. tijdens de internationale wedstrijden is Bredeneek (CIC**) en Marbach (CICP**).

Vorig weekend was er in Kreuth ook een crossbouw cursus. Gert kwam de Bulgaarse Todor tegen die in 1998 bij ons heeft gewerkt. Todor heeft ook aan wedstrijden deelgenomen en heeft met de grote Baxter een paar crossen gereden. Later werden zowel Gert (2001) als Alice (2004) in Boekelo met Baxter Nederlands kampioen. Gert werd toen 12e en Alice 8e.

Leuk om Todor ruim 15 jaar later weer tegen te komen.

IMG-20140530-WA0011

TD